6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mlada križevačka umjetnica Marta Katavić izlaže u Klubu kulture
M

Ne propustite

U Galeriji Kluba kulture, u petak 25. travnja u 20 sati otvara se izložba Marte Katavić, mlade križevačke umjetnice. Marta je rođena 26. prosinca 2000. u Koprivnici, a trenutno pohađa sedmi razred O.Š. Ljudevita Modeca u Križevcima. 

Prvo izlaganje njenog rada u klasičnoj tehnici olokve bilo je 2013 na grupnoj izložbi „Mitovi i stvarnost” u Klubu kulture Križevci. Iste godine sudjelovala je na državnom natjecanju likovne kulture gdje je osvojila visoko četvrto mjesto. Osim slikanjem i crtanjem, bavi se pisanjem i plesom.

Marta KatavićOvo je prva  izložba u sklopu novog projekta, tj. djelovanja Prve hrvatske dječje galerije s ciljem da izlagači budu isključivo djeca osnovnoškolskog uzrasta što Križevce čini prvim gradom u Hrvatskoj u kojem djeca izlažu radove u galeriji uz profesionalnu produkciju uobičajenu za afirmirane umjetnike.

Idejni začetnik projekta je akademski kipar i likovni pedagog Igor Brkić iz Križevaca, koji je ujedno i voditelj galerije Kluba kulture.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×