Nepravomoćna presuda

Mladen Pavković dobio sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad djevojkom

Za vrijeme dok je djevojka obavljala poslove prijepisa, prišao je njenom radnom stolu i iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena, stoji u obrazloženju presude.

14:53h
0
Mladen Pavković
Mladen Pavković // Foto: arhiva

Koprivnički novinar, publicist i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad djevojkom, koja je tada imala 18 godina, u svom uredu, gdje je radila preko student servisa.

To je u petak presudio Općinski sud u Koprivnici u nepravomoćnoj presudi, nakon nešto manje od četiri godine od tog događaja.

– Proglašen je krivim što je dana 22. srpnja 2013. godine tijekom prijepodnevnih sati u Koprivnici, u svom uredu, u Dugoj ulici, u cilju zadovoljavanja spolnog nagona, za vrijeme dok je ona obavljala poslove prijepisa, prišao njenom radnom stolu i iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena kojom prilikom je svoj jezik stavio u njena usta – stoji u obrazloženju presude s Općinskog suda.

Izrečena mu je kazna od sedam mjeseci uvjetno, što znači da se ona neće izvršiti ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Osim toga, dužan je uplatiti 500 kuna u korist proračuna RH te nadoknaditi troškove psihijatrijskog vještaka u iznosu od 4264 kune, troškove svjedoka u iznosu od 110 kuna, te nadoknaditi troškove opunomoćenice oštećene o visini kojih troškova će sud donijeti posebno rješenje.

Presuda je nepravomoćna te na nju ima pravo uložiti žalbu.

O ovom slučaju pisali smo još 2013. godine kada je ona opisala što se dogodilo i zašto je podnijela tužbu.

– Dao mi je čitati svoj rukopis erotskog sadržaja. Rekao mi je da ga zanima je li to zanimljivo i treba li što mijenjati.  Pitao me i  s koliko sam muškaraca spavala – rekla je djevojka za Večernji list.

Pavković je tada Večernjem rekao kako su sve to laži te da je to zapravo osveta njenog oca, inače hrvatskog branitelja, koji je od njega tražio pomoć, a nije je dobio.