briga o braniteljima

Mladen Pavković: Zadovoljni smo suradnjom s bolnicom, no želimo da obitelji branitelja imaju bolju zdravstvenu skrb

U bolnici se od veljače provode preventivni pregledi za branitelje iz Domovinskog rata. Riječ je o projektu koje je pokrenulo Ministarstvo branitelja. Pregledi se rade subotom, a odazvalo se 370 branitelja od 404 pozvanih. 

15:32h
8
Presica branitelji
Foto: Ivan Brkić

U koprivničkoj bolnici održana je konferencija za medije kojoj je tema bila briga o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata iz Koprivničko-križevačke županije te aktivnosti koje bolnica provodi, a odnose se na ovu populaciju.

Uz dr. Matu Devčića, ravnatelja ustanove, prisutni su bili i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., Ivica Galinec, predsjednik županijske Udruge branitelja liječenih od PTSP-a, Josipa Franjo, predsjednica županijske Udruge roditelja poginulih branitelja, Vesnica Babec, predsjednica županijske Udruge udovica hrvatskih branitelja te Ivica Zgrebec, zapovjednik. Oni su ujedno inicijatori ove konferencije.

Presica branitelji
Mladen Pavković //Foto: Ivan Brkić

– Hrvatski branitelji imaju velikih problema, sve češće nailaze na teškoće u liječenju. Ne traže privilegije, za to se nismo borili, ali bilo bi u redu da ljudi koji su stvarali državu, koji su bili prvi kad je trebalo, da imaju tu mogućnost da se mogu na vrijeme liječiti i izliječiti, da mogu doći prije na red za preglede na koje se duže čeka – rekao je Mladen Pavković.

Pohvalio je suradnju s bolnicom, no smatra da suradnja može i treba biti bolja. Pod time je podrazumijevao da bi obitelji stradalih, roditelji i djeca trebali imati mogućnost brže i bolje zdravstvene skrbi.

Na to su se nadovezali i ostali prisutni te podržali prijedlog Mladena Pavkovića.

Inače, u bolnici postoji koordinator za branitelje već tri godine, a riječ je o Gordani Starčević. Njoj se branitelji mogu obratiti za pomoć, a ona im pomoći oko naručivanja za potrebne preglede.

Presica branitelji
dr. Mato Devčić //Foto: Ivan Brkić

– U bolnici se od veljače provode preventivni pregledi za branitelje iz Domovinskog rata. Riječ je o hvalevrijednom projektu koje je pokrenulo Ministarstvo branitelja. Pregledi se rade subotom, a odazvalo se 370 branitelja od 404 pozvanih – objasnio je ravnatelj Devčić.

Istaknimo i to da se spomenuti pregledi financiraju iz državnog proračuna, na temelju čega je koprivnička bolnica napunila proračun s oko 165.000 kuna.

 

 

 

 

Loading...

8 Komentari

  1. Kako sjedokosi ratnik iz udruge bez članova koristi bolesne branitelje za samopromociju Iako je vidljivo iz izjave ravnatelja da se projekt provodi od veljače sad se pred obljetmnicu pada Vukovara sjedokosi ratnik sjetio uzeti medijskog prostora. Fuj…

  2. Ne trazimo privilegije samo trazimo privilegiju da budemo prvi na redu 😀
    Hahhahahahaha
    Dajte Pavkovicu odmah preko reda neku terapiju… Dajte ga na odjel za bludnike, silovatelje, pedofile… nesto bi trebalo i njemu odgovarati

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here