Veliki uspjeh

Mladi genijalci iz Ludbrega osvojili prvo mjesto na robotičkom natjecanju u Leipzigu

12:04h
0
roboticari Ludbreg
Foto: ludbreg.hr

– Ovi učenici su najbolji promotori naše Županije – izjavio je varaždinski župan Predrag Štromar.

Nakon prošlotjednog uspjeha ludbreških srednjoškolaca Antonia Vlahovića i Deana Copana pod vodstvom mentora Željka Posavca, kada su dobili vrijedan Oskar znanja, isti učenici zabilježili su još jedan izvanredan uspjeh.

Naime, na svjetskom robotičkom prvenstvu Robocup 2016 u Leipzigu osvojili su prvo mjesto, a natjecali su se pod imenom Ducati komponenti SŠ Ludbreg Team u CoSpace kategoriji.

Kako bi im čestitao na velikom uspjehu, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zajedno sa svojim zamjenicima Alenom Kišićem i Alanom Košićem priredio im je prijem te im tom prilikom zahvalio na promociji Varaždinske županije.

– Ovi učenici su najbolji promotori naše Županije, svojim upornim radom, talentom i entuzijazmom polučili su uspjeh na kojem im zaista treba od srca čestitati. Čestitam i njihovom mentoru, ali i sponzoru Draženu Crnkoviću iz tvrtke Ducati Componenti, bez čije pomoći ne bi bilo moguće ostvariti ovakav rezultat. Varaždinska županija je rasadnik talenata, odličnih učenika, naprosto naše ulaganje u obrazovanje se svakim danom sve više vraća u najboljem smislu – naglasio je župan Štromar.

Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić, koji je naznačio važnost ovog uspjeha za Ludbreg te je iskoristio priliku i apelirao na resorno Ministarstvo da dozvoli upis za dodatna dva razredna odjeljenja za zanimanje CNC operater.

-Odlazak na svjetsko prvenstvo nije mala stvar i vjerujem da je ova ekipa mladih ljudi temelj inovativnog i konkurentnog gospodarstva u budućnosti i zato apeliram na tehničkog ministra da nam odobri dodatne upise – rekao je Dubravko Bilić, a podršku je dao i prisutni župan naznačivši važnost nastavka kurikularne reforme koja je naprasno prekinuta.

Čestitke su učenicima uputili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek, ravnatelj SŠ Ludbreg Josip Zdelar te direktor tvrtke Ducati Componenti iz Ludbrega, Dražen Crnković.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW