DJEČJI TJEDAN

Mladi Križevčani Rajna pitali o autobusnim linijama, on otkrio plan uvođenja električnih autobusa

Time bi se poboljšala prometna povezanost.

09:17h
0
Foto: Grad Križevci

Brojni su gradovi ovih dana u znaku dječje radosti. Obilježava se, naime, dječji tjedan, pa tako i križevački mališani imaju priliku uživati u bogatom programu. Jedna od aktivnosti provedena je na Televiziji Križevci u čijem su programu prigorski osnovnoškolci i srednjoškolci gradonačelniku Mariju Rajnu postavljali pitanja.

Emanuela Pendelja iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Olju Jelen iz Osnovne škole Vladimir Nazor, Mariju Kranjec iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Klaru Fletko iz Srednje gospodarske škole Križevci, Janu Posarić iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Martu Šiler iz Srednje škole Ivan Seljanec Križevci zanimalo je hoće li biti više događanja za djecu u sklopu ovogodišnjeg Adventa, kada će se urediti bazeni, proširiti biciklističke staze, uvesti više autobusnih linija, napraviti kuglana, ali i kako je to biti gradonačelnik. Pritom, zadovoljni su izgradnjom kina, skate parka i pješačko-biciklističkih staza, kao i postavljanjem trampolina.

Rajn je najavio kako planiraju uvesti električne autobuse čime bi se poboljšala prometna povezanost između grada i naselja, urediti bazene, poboljšati uličnu rasvjetu te izgraditi kuglanu, dok je posao gradonačelnika za Rajna izazovan, ali prekrasan jer radi “u svojem gradu i za svoje građane.”

Foto: Grad Križevci