Mladi Podravkini strijelci briljirali na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu

10:59h
0
Mlada Ivana Babić rezultatima uz bok hrvatskim seniorskim reprezentativkama

Na međunarodnom turniru u gađanju ISSF-zračnim oružjem Trofej Mladosti održanom u Zagrebu, koji je ujedno bio izborni turnir za Hrvatsku reprezentaciju, uspješne nastupe ostvarili su strijelci S.Š.K. Podravka Ivana Babić  i Ivan Kolar.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji seniorki u disciplini ISSF-zračna puška Ivana Babić ponovno je postavila svoj novi osobni rekord otpucavši 396 krugova.

Ovim rezulatatom Ivana Babić  ušla je u finalno gađanje najboljih osam seniorki, a nakon dodatnih deset finanlih metaka Ivana Babić osvojila je sedmo mjesto sa 496,5 krugova.

Ovim nastupom Ivana Babić  iznenadila je vodstvo Hrvatske reprezentacije, a i organizatore jer nitko nije očekivao da će postići ovako visoki rezultat i ući u finalno gađanje u kojem su nastupale senirske osvajačice olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

U seniorskoj disciplini ISSF-zračni pištolj nastupio je junior S.Š.K. Podravka Ivan Kolar. Otpucavši rezultat od 552 kruga Ivan Kolar plasirao se na 38. mjesto, ali ovim rezultatom ostvario je najbolji hrvatski juniorski rezultat natjecanja.

 

Nastupom na ovom snažnom međunarodnom turniru, Ivana Babić i Ivan Kolar održali su status reprezentativnih juniorskih kandidata. Do siječnja 2011. godine od ovi mladih strijelaca očekuje se još nekoliko reprezentativnih provjera na domaćim i međunarodnim turnirima.