Državno natjecanje

Mladi robotičari iz Ludbrega ostvarili iznimne rezultate

14:38h
0
Mladi ludbreški robotičari // Foto: ludbreg.hr
Mladi ludbreški robotičari // Foto: ludbreg.hr

Ekipa Srednja škola Ludbreg, u kojoj su bili Antonio Vlahović i Dean Copan, CNC operateri, osvojila je prvo mjesto u kategoriji CoSpace. Ekipa Ludbreg, u kojoj su Vilim Stančin i Karlo Čić, osvojila je u CoSpaceu 5. mjesto, dok je ekipa Ludbreg Team, u kojoj su Tomica Namesnik i Nikola Vincek – Ilišević, u kategoriji Rescue Maze osvojila 4. mjesto.

Srednjoškolci iz Ludbrega ostvarili su iznimne rezultate na natjecanju robotičara koje se održavalo u subotu u Zagrebu. Natjecanje je državnog karaktera jer su ukupni rezultati osnova za prijavu ekipa na svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj.


Ekipa Srednja škola Ludbreg u kojoj su bili Antonio Vlahović i Dean Copan, CNC operateri, osvojila je prvo mjesto u kategoriji CoSpace. Ekipa Ludbreg u kojoj su Vilim Stančin i Karlo Čić osvojila je u CoSpaceu 5. mjesto, dok je ekipa Ludbreg Team u kojoj su Tomica Namesnik i Nikola Vincek – Ilišević u kategoriji Rescue Maze osvojila 4. mjesto.

– Uspjeh je tim veći ako znamo da je konkurencija bila velika. Glavni protivnik u kategoriji CoSpace već je bio sudionik svjetskog natjecanja robotičara te nosi titulu državnog prvaka iz informatike, ali moji učenici imali su savršenu taktiku i robot je gotovo besprijekorno prošao zadanu stazu – istaknuo je Željko Posavec, mentor i profesor Srednje škole Ludbreg.

Ponosan je na svoje učenike i njihove rezultate te je objasnio kako su puno vježbali za ovo natjecanje, a veliki dio posla odrađivali su i kod kuće.

– Dolazili su subotom na izvannastavnu aktivnost, školu robotike koju uspješno provodimo u našoj Srednjoj školi. Kao mentor, jako sam zadovoljan njihovim uspjehom. Vidljivo je prema rezultatima škole da Ludbreg ima budućnost u robotici – dodao je.

Na ovo natjecanje prijavilo se 55 ekipa, odnosno 112 učenika u pratnji 39 mentora. Natjecatelji su stigli iz Dubrovnika, Splita, Kaštel Gomilice, Supetra, Bola, Jelse, Otočca, Bedekovčine, Budišćine, Štrigove, Karlovca, Križa, Velike Gorice, Kutine, Popovače, Rajića, Varaždina, Ludbrega, Zagreba i Murske Subote.

Drugo kolo hrvatskih robotičara iz osnovnih i srednjih škola održat će se krajem veljače u Ludbregu, a najbolji će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju ROBO-CUP u Njemačkoj.

 

čitam...