17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Skupština organizacije "Drava-Sava"

Mljekari u ovoj godini planiraju poboljšati praćenje i evidentiranje kvalitete i količine mlijeka
M

Udruga će pružati stručnu podršku svojim članovima u suradnji sa Savjetodavnom službom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, a planira se i organizirati niz edukativnih predavanja na teme za unapređenje proizvodnje mlijeka.

Ne propustite

Prošle je nedjelje održana sjednica Skupštine Proizvođačke organizacije udruga mljekara „Drava-Sava“ u Molvama, na kojoj je predstavljen rad Proizvođačke organizacije u prošloj godini te su najavljene aktivnosti za tekuću.

Voditeljica Organizacije Marina Ivančan prezentirala je Izvješće o radu odnosno provedenim aktivnostima te sastancima, istaknuvši one u Ministarstvu poljoprivrede sa ciljem skretanja pozornosti na probleme mljekarskog sektora.

Održan je i prvi sastanak Savjeta za mlijeko s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, a Udruga je sudjelovala i u raspravi o donošenju pravilnika vezanih uz sektor mlijeka i mliječnih proizvoda te utvrđivanje sastava sirovog mlijeka.

Proizvođačka organizacija aktivno surađuje s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, održani su sastanci s Natura-Milk-Đurđevac, posjetila je Agenciju za plaćanja u poljoprivredi te organizirala brojna predavanja i edukacije o aktualnim temama u mljekarskom sektoru.

U prošloj godini Udruga je razgovarala i o ograničavajućim faktorima razvoja proizvodnje mlijeka u Republici Hrvatskoj.

U Planu rada za 2017. godinu naglasak je stavljen na praćenje i evidentiranje kvalitete i količine proizvodnje mlijeka članova, svaka tri mjeseca. Udruga će pružati stručnu podršku svojim članovima u suradnji sa Savjetodavnom službom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, a planira se i organizirati niz edukativnih predavanja na teme za unapređenje proizvodnje mlijeka.

Na sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna nesreća

Vozačica (20) jurila i izgubila kontrolu, zabila se u stablo. Putnica u bolnici, moguće su teške ozljede

Mlada putnica stradala je jučer u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 21 sat. Kako navodi policija, 20-godišnjakinja je vozila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×