25.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sastanak

Župan Koren razgovarao s Udrugom mljekara Drava-Sava
Ž

Ne propustite

Župan Darko Koren održao je sastanak s predstavnicima Proizvođačke organizacije Udruge mljekara Drava-Sava koji se nalaze na području Koprivničko-križevačke županije i to na temu aktualnog stanja u stočarskoj proizvodnji.

Na sastanku se raspravljalo o županijskim potporama u poljoprivredi po direktivi 702,
problematici plasmana prodaje stoke te o mogućnostima daljnjih subvencija Koprivničko-
križevačke županije u narednom programskom razdoblju. Predstavnici Udruge župana su
upoznali i s aktualnom situacijom na tržištu poljoprivrednih proizvoda, pogotovo tova junadi i proizvodnje mlijeka te svojim planovima rada za budući period.

Župan je kazao kako je Županijska uprava upoznata s problematikom te će u okvirima nadležnosti i mogućnosti poduzeti sve potrebne aktivnosti kako bi se pomoglo sektoru stočarstva i poljoprivrede.

– Pozdravljamo vašu inicijativu, drago nam je da ste se obratili s problematikom koje smo duboko svjesni i koju nastojimo olakšati kroz set potpora i mjera koje Županijska uprava kontinuirano provodi. Važnost potpora i poticanja stočarske i poljoprivredne proizvodnje na području županije posebice dolazi do izražaja u ovom vremenu pandemije koronavirusa koja je svima otežala normalno funkcioniranje. Podržat ćemo vaše prijedloge koje ste uputili Ministarstvu poljoprivrede i nadamo se kako će se na nacionalnoj razini prepoznati problematika na koju jasno ukazujete – istaknuo je župan.

Podsjetio je kako je Županija, unatoč izvanrednim okolnostima, ove godine u okviru
trenutnih mogućnosti osigurala bespovratna sredstva u iznosu gotovo 1,8 milijuna kuna za mikro, mala i srednja poduzeća, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mlade
poljoprivrednike.

– Sredstva su namijenjena ulaganju u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta te za poticanje istraživanja i razvoj poljoprivrede. Važno je reći kako će korisnici potpora, a posebno veseli da je među njima velik broj mladih ljudi, na taj način u poboljšanje poljoprivredne proizvodnje ukupno investirati pet milijuna kuna u poljoprivredni sektor naše županije – zaključio je župan na kraju sastanka.

Uz župana Korena, sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo,
komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, viši savjetnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić te ispred Udruge mljekara Drava-Sava predsjednik Željko Turčić, potpredsjednik Tihomir Horvat, voditeljica Marina lvančan Krznarić i zamjenica voditeljice Matea Tržić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još malo

FOTO Broje se dani do dovršetka glavnog trga u Đurđevcu, Janči: Do Picokijade će biti gotov

Radovi obnove Trga svetog Jurja u Đurđevcu i modernizacije vizure samog gradskog središta polako dolaze svojem kraju. Sama rekonstrukcija trebala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×