40 dana za život

Molitelji se vraćaju pred koprivničku bolnicu u korizmenoj kampanji, na molitvu posebno pozivaju muškarce

U Koprivnici će ovo biti sedma kampanja od 2017. godine.

19:00h
0
Prosvjed protiv pobačaja ispred koprivničke bolnice // Foto: Mario Kos
Ispred koprivničke bolnice // Foto: Mario Kos

Nova, proljetno-korizmena kampanja inicijative “40 dana za život”, počinje sutra i traje do 5. travnja, a u sklopu nje će se moliti i pred koprivničkom Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek.

Kako kažu organizatori, tema je novi program udruge “Hrvatska za život”, a to je “Iscjeljenje očeva srca”. Pred bolnicom molit će se za nerođenu djecu i njihove majke svakoga dana od 5.30 do 17.30.

– Posebnost ove kampanje bit će i Straža sv. Josipa, koja se do sada neformalno održavala u nekim gradovima, a sada će biti organizirana u svim gradovima sudionicima kampanje svake srijede po jedan sat. Stoga svake srijede, počevši od 4. ožujka od 16 do 17 posebno pozivamo muškarce na molitvu ispred koprivničke bolnice za nerođene i za njihove majke – kažu organizatori.

– Inicijativa 40 dana za život, je molitveno-ekumenskog karaktera, a njena nakana jest za prestanak pobačaja u svijetu te obraćenje i iscjeljenje i obraćenje svih koji su u pobačaju sudjelovali. Tri stupa na kojima počiva zalaganje u međunarodnoj ekumenskoj Inicijativi 40 dana za život su: molitva i post, miroljubivo bdjenje pred bolnicama te osvješćivanje lokalne zajednice. Godine 2014. Hrvatska se prvi put uključila u 40 dana za život – podsjećaju iz inicijative te dodaju da su kampanjom dosad spašena 64 života.

U Koprivnici će ovo biti sedma kampanja od 2017. godine.

Duhovne vježbe za žene ranjene pobačajem „Oprostom oslobođene” bit će u Ludbregu, u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije, od 26. do 29. ožujka 2020.

čitam...
Loading...