Dani tehničke ispravnosti

Motociklisti, besplatno provjerite svoje jurilice

14:00h
0
motor motocikl
Ilustracija

Akcijom se želi povećati tehnička ispravnost mopeda, motocikala i ostalih vozila L kategorije u koju spadaju motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli.

Od ovog utorka u organizaciji Hrvatskog Autokluba, Centra za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila provodi se preventivno – sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016”.

Akcijom se želi povećati tehnička ispravnost mopeda, motocikala i ostalih vozila L kategorije u koju spadaju motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli. Osim tehničke ispravnosti namjera organizatora je osvješćivanje vozača ovakvih vozila o važnosti korištenja zaštitne opreme i sigurnog ponašanja u prometu.

“Tijekom provedbe preventivno – sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.“ vlasnici odnosno vozači mopeda i motocikala mogu svojim vozilima pristupiti besplatnom preventivnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Dodali su i da “preventivni tehnički pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila L kategorije poradi produljenja valjanosti prometne dozvole ili poradi registracije, te da će se redovni tehnički pregledi naplaćivati.”

Preventivno-sigurnosna akcija trajat će do 2. travnja a može se obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.