24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić: Koprivnica je jedan od rijetkih gradova kojima je Državna revizija potvrdila da radi sve prema zakonu
M

Ne propustite

Suzdržanost na nalaz Državne revizije znači sumnju u rad te državne institucije. Rekao je to koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić HDZ-ovu vijećniku Ernestu Forjanu koji je na sjednici Gradskog vijeća tražio da mu se objasni na što se odnosi 17 milijuna kuna manjka u lanjskom proračunu, te je najavio da će oporba biti suzdržana kod prihvaćanja Izvješća Državne revizije.

Mršić je podsjetio da je Grad Koprivnica jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji je dobio bezuvjetno mišljenje, što znači da je sve što je rađeno bilo u skladu sa zakonom. Nakon više od 2,5 mjeseca, koliko je trajala revizija, državni su revizori konstatirali ono što su gradska uprava i vijeće konstatirali u godišnjem obračunu proračuna, podsjetio je gradonačelnik Mršić istakavši:

 

„Da je prošle godine doista po prvi puta, nakon 9 godina koliko ja ovdje predstavljam proračun i obračun proračuna, Grad Koprivnica dakle po prvi puta imao knjigovodstveno višak rashoda nad prihodima.“

Na iskazivanje manjka utjecalo je prvenstveno knjiženje kupljene „labudice“ upravne zgrade Bilokalnika, koju će Grad otplaćivati 72 mjeseca ali je knjigovodstveno opteretila lanjski proračun. Detaljnije obrazloženje stručne će službe vijećniku Forjanu pripremiti u pisanom obliku.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podravino moja mila

FOTO/VIDEO Predivne podravske tradicijske pjesme začarale su centar

Predivne podravske tradicijske pjesme odzvanjaju danas centrom Pitomače. "Podravino moja mila" večer je posvećena upravo tim pjesmama, a brojni su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×