rekorderi vikenda

Mrtav pijan skrivio prometnu u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba

Tijekom vikenda sankcionirano je 128 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 63 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

12:10h
0
Ilustracija // [Fotografija nema veze s događajem u tekstu]
Ilustracija // [Fotografija nema veze s događajem u tekstu]

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 21.35 sati, na Križevačkoj cesti u Koprivnici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 133 kilometara na sat, iako je na toj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Iz policije ističu i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju, 29. studenoga, u 14.28 sati, u Ulici Mitrovica u Virju krećući se brzinom od 120 kilometara na sat, iako je na toj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 18 sati, u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu kod 55-godišnjeg vozača. On je upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba. Vozač je uhićen i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.