Za djecu i odrasle

Mudro drvo kreće s grupom za osobni rast i razvoj u kojoj možete bolje upoznati sebe i razvijati svoje potencijale

Osnovni cilj je razvijati kritičko mišljenje, kreativnost i spontanost, pod motom: Vodi nas igra, a usmjerava stručnost.

11:28h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Jeste li čuli za Mudro drvo? Riječ je o nečem sasvim novom u Koprivnici: to je obrt za poučavanje, savjetovanje i usluge, a djeluje od jeseni prošle godine.

Osnovni cilj je razvijati kritičko mišljenje, kreativnost i spontanost, pod motom: Vodi nas igra, a usmjerava stručnost.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta nudi Tečaj učenja, pamćenja i koncentracije, tečaj Filozofija za djecu, grupu Glumim i učim engleski te tečaj Čitam i rastem.

Mudro drvo sada se okreće i odrasloj publici svojim novim programima: Grupa za osobni rast i razvoj te Tečaj ruskog jezika.

GRUPA ZA OSOBNI RAST I RAZVOJ

Grupa za osobni rast i razvoj namijenjena je punoljetnim osobama suočenim s poteškoćama u privatnom ili u profesionalnom životu, odnosno za one koji žele bolje upoznati sebe i koji žele probuditi i razvijati svoju spontanost i kreativnost.

Grupa funkcionira tako da se kontinuirano radi na povezivanju članova grupe i stvaranju povjerenja među članovima. Tako povezani članovi pružaju jedan drugome podršku i stabilno okruženje. Dakle, svaki polaznik, prema svojim potrebama, istražuje sebe, odnose s drugima i načine prevladavanja poteškoća. Grupa je dragocjena jer je polaznik suočen sa samim sobom što mu daje uvid u to kako ga drugi stvarno vide i doživljavaju te kakve reakcije njegovo ponašanje izaziva.

Grupu vodi Dijana Mateša, dramska pedagoginja i psihodramska praktičarka u edukaciji za psihodramskog terapeuta. U radu se koristi tehnikama psihoterapijskog pravca pod nazivom psihodrama.

U psihodrami ne postoji unaprijed definiran dramski tekst. S obzirom na to, polaznici aktivno i/ili pasivno sudjeluju u sceni ili prizoru, stavljajući naglasak na istraživanje doživljaja pojedinog polaznika, tj. kako ih polaznik doživljava sada i ovdje – kao da su stvarni.

Na taj se način, ne samo riječima, već i govorom tijela, istražuju međuljudski odnosi, ali se i osvještavaju unutrašnji mehanizmi koji čovjeka pokreću ili sputavaju u akciji. Otkrivaju se vlastita ograničenja, osvještavaju se vlastiti obrasci ponašanja i uči se kako slobodno izraziti misli i osjećaje, pa čak i svojim ponašanjem. U konačnici, razvijaju se i uvježbavaju novi oblici ponašanja kao ključ kvalitetnijeg života.

Grupa se održava jednom tjedno u trajanju od dva sata, a počinje s radom krajem veljače.

Iskustvena radionica za sve zainteresirane će se održati 28.veljače 2018.

Prijave za iskustvenu radionicu ili za Grupu za osobni rast i razvoj na 091/3092 117 ili mudrodrvo@gmail.com.