9.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POSLAO JE PISMO

Muškarac kojega su policajci pred djetetom izbacili iz vlaka iznio svoju stranu: “Laže da sam ga nazvao pandurom i drotom”
M

Kondukterka mu je, nastavlja, kazala kako vlak neće krenuti ne stavi li masku te će zvati policiju bude li potrebno. Iako je tvrdio kako za time nema potrebe, policija je pozvana.

Ne propustite

Protekli vikend policijski službenici priveli su muškarca koji je odbijao staviti masku, zbog čega vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora. Svjedok događaja za 24sata rekao je kako ju je odlučio staviti tek kad je policija došla, no situacija je, prepričao je, već eskalirala.

Protiv muškarca podnesen je optužni prijedlog zbog drskog ponašanja na javnome mjestu te vrijeđanja policijskih službenika. Pušten je na slobodu, a sada je za 24sata iznio svoju stranu priče.

– Za vikend 27. i 28. lipnja 2020. prognozirano je lijepo, sunčano vrijeme bez oborina i ja sam odlučio svoga sina vrtićke dobi odvesti, na selo u prirodu kod bake i djeda na svjež zrak i uživanje u malinama. Njih posebno obožava, a i ostalu domaću, organski uzgojenu hranu. Osim toga budući da je supruga prije 3 tjedna rodila planirali smo da se na taj način i ona i mala beba odmore za vikend. Na blagajni HŽ-a 27. lipnja smo lijepo kupili kartu i ušli u vlak. Sin je bio sav uzbuđen što će vidjeti baku i djeda. Budući da smo mi kupnjom karte ispunili svoju obavezu prema HŽ, čekamo da HŽ ispuni svoj dio obaveze i da vlak krene – naveo je u pismu.

Kondukterka mu je, nastavlja, kazala kako vlak neće krenuti ne stavi li masku te će zvati policiju bude li potrebno. Iako je tvrdio kako za time nema potrebe, policija je pozvana, a ovako je, prema njemu, tekao razgovor.

– Policajac: “Gospodine, u čemu je problem?“

Ja: “Nema problema.“

Policajac: “Nema problema? Gospodine cijeli vlak stoji zbog vas.“

Ja: “Ne stoji zbog mene.“

Policajac: “Gospodine dajte mi vašu osobnu iskaznicu.“

Znači, gospodin policijski službenik mene legitimira zato što stoji vlak. Ali ja sam samo kupio kartu i uredno čekao da i HŽ ispuni svoj dio ugovorne obveze i preveze me na odredišnu lokaciju. Ja nisam u mogućnosti zaustaviti vlak, čak i kada bih to želio. Niti ja, niti bilo koji drugi putnik kupnjom prijevozne karte ne dobivamo to pravo. To pravo najvjerojatnije nemaju niti odgovorne osobe u HŽ-u, a kako će to postati jasno dalje u tekstu. Budući da ja nisam mogao, niti bih uopće želio i to ne i samo na svoju štetu spriječiti vlak da krene po voznom redu, postavlja se pitanje zašto policijski službenik mene legitimira zbog toga? Osim toga niti ja, niti moj maleni sin nismo prekršili niti jedan zakon, niti narušavamo javni red i mir, niti smo predstavljali bilo kakvu stvarnu opasnost za druge osobe i stvari – navodi.

Također, tvrdi kako policijskog službenika nije nazvao glupim, pandurom i drotom, što, dodaje, putnici mogu potvrditi.

– Nakon toga policajac, pred punim vagonom svjedoka laže da sam mu šaputao uvrede i zbog toga me lišava slobode. Sve upućuje na to da će policijski službenik i na sudu lagati da sam ga vrijeđao. I sada bi netko mogao pomisliti da je na sudu moja riječ protiv njegove i nikom ništa – prepričava.

Cijeli pismo, kao i snimku koju je legitimirani muškarac napravio, možete pogledati ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti