Međunarodni program

Muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec predstavila koprivnički muzej i aktivnosti u Stuttgartu

13:00h
0
Foto: Muzej grada Koprivnice

Proteklog je tjedna muzejska pedagoginja Muzeja grada Koprivnice Maša Zamljačanec sudjelovala u petodnevnom međunarodnom programu učenja kroz rad s kulturnom baštinom.


Program se održao u Stuttgartu u Staadt palais, a tema je bila uključivanje mladih u kulturne programe i učenje o baštini. Europska je kulturna baština jedinstvena, no uslijed nedostatka kvalificiranih zaposlenika, onemogućeno je razvijanje punog potencijala ovog sektora. Zato je razvijanje novih modula za učenje kroz rad važno i teži pomoći mladim ljudima u razvijanju vještina koje im mogu olakšati zaposlenje i kvalitetnije ih uključiti u život mjesta u kojem borave.

Sudionici iz Njemačke, Italije, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske razgovarali su o važnim vještinama i sposobnostima u radu s kulturnom baštinom, a Maša Zamljačanec je u svom izlaganju „Naive“ approaches prikazala edukativne i izlagačke programe Muzeja grada Koprivnice te predstavila svoju praksu, metodologiju i način razmišljanja u radu s mladima.

Muzejska je pedagoginja tijekom boravka u Stuttgartu posjetila nekoliko muzeja i kulturnih ustanova među kojima su i Staatdsgalerie, Kunstmuseum, Hotel Silber museum, Landes museum, Theater am faden, Theater Rampe i brojne druge zgrade i programe.

Bila je ovo sjajna prilika za predstavljanje djelatnosti Muzeja grada Koprivnice na međunarodnoj razini, a koprivnički su muzealci još jednom pokazali da su dobri mentori, suradnici i učenici. Rad na novom modelu edukacije i interpretacije kulturne baštine nastavlja se krajem veljače, a Maša Zamljačanec nastavit će rad na ovom projektu.

čitam...