Bakina hiža

Na izložbi fotografija proslavljen 100. rođendan najstarijeg Ludbrežana, Dragutina Poje

11:19h
0
Najstariji Ludbrežan Dragutin Poje proslavio 100-ti rođendan // Foto: ludbreg.hr
Najstariji Ludbrežan Dragutin Poje proslavio 100-ti rođendan // Foto: ludbreg.hr

Obilježavamo nešto posebno, odajemo počast Ludbrežankama i Ludbrežanima kojih više nema, ali se isto tako slavi veliki događaj, stoti rođendan našeg najstarijeg sugrađanina Dragutina Poje – istaknuo je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Izložba starih fotografija Ludbrežani kojih više nema, na kojima su ovjekovječeni detalji iz života starih Ludbrežana, otvorena je u subotu u Bakinoj hiži, a svi zainteresirani moći će je razgledati do Božića.

– Hvala svima koji su pomogli da se stare fotografije nađu na zidu Bakine hiže – naglasila je Franciska Schubert iz udruge Žene iz Centra svijeta.

Osim otvorenja izložbe, tom je prilikom proslavljen i 100-ti rođendan najstarijeg Ludbrežana, Dragutina Poje.

– Danas ovdje obilježavamo nešto posebno, odajemo počast Ludbrežankama i Ludbrežanima kojih više nema, ali se isto tako slavi veliki događaj, stoti rođendan našeg najstarijeg sugrađanina gospodina Poje. Danas zahvaljujemo i svima vama na čijim djelima i radu počiva Ludbreg danas. Da nije bilo vas, vašega svakodnevnoga, dugotrajnog, mukotrpnoga i teškoga rada ne bi bilo danas Ludbrega ovakvog kakav jest – istaknuo je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Zahvalio je i ženama iz udruge koje su, kako kaže, najbolje čuvarice baštine i prenositelji svega onoga što je Ludbreg danas, što je bio i što će biti sutra.

čitam...