1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vandalizam

Na obnovljenoj fasadi u centru grada osvanuo ‘grafit’, vlasnica Anka: Tužno i žalosno, ovo se ne smije događati u našem gradu
N

Dugo sam čekala da uredim fasadu jer je zgrada pod zaštitom pa smo 2016. godine morali napraviti cijeli projekt i kompletnu dokumentaciju kojom je propisana specijalna boja koju smo morali koristiti, ali i ishoditi brojne dozvole i odobrenja

Ne propustite

Nesvakidašnji slučaj kriminala dogodio se unatrag nekoliko dana u Koprivnici. O istome smo izvijestili temeljem policijskog izvješća, a u međuvremenu smo otkrili o kojem je objektu riječ i tko mu je vlasnica. Fasada koju je uništio nepoznati počinitelj je na Florijanskom trgu, na objektu u vlasništvu koprivničanke Anke Vudrag, u čijem je prizemlju smještena poslovnica jedne teleoperaterske tvrtke. Grafit je osvanuo na bočnom zidu, onom okrenutom k ulazu u poslovnicu Hrvatske pošte.

- Oglas -

Vlasnica kaže kako u kući ne boravi stalno, a kad izlazi iz svog haustora, uglavnom ide na onu drugu, suprotnu stranu od pošte pa tako nije primijetila da joj je netko uništio fasadu, a nitko joj nije ništa javio. Tek kad je gospođa zaposlena na kiosku čula razgovor dvaju poštara, onda je vijest došla i do nje.

Pretpostavlja da se ovaj ružan događaj odigrao između 17. i 24. travnja.

Šteta koja joj je počinjena iznosi više desetaka tisuća kuna jer je riječ o zgradi koja je pod zaštitom konzervatora.

- Oglas -

– Dugo sam čekala da uredim fasadu jer je zgrada pod zaštitom pa smo 2016. godine morali napraviti cijeli projekt i kompletnu dokumentaciju kojom je propisana specijalna boja koju smo morali koristiti, ali i ishoditi brojne dozvole i odobrenja prije nego smo počeli raditi. Sve je točno propisano, nitko ne smije ništa na svoju ruku dirati ni uređivati – rekla je Anka koja je uvjerena kako će policija odraditi svoj posao i uhvatiti počinitelja ovog ružnog djela.

Grafit, grafiti

Nada se da je vandala usnimila jedna od tri kamere obližnjeg video nadzora.

– Pošta ima kameru, ali je usmjerena na njihov ulaz, ne na moju kuću. Policajac mi je rekao da će se možda i na onoj kameri s bankomata nešto vidjeti. Još jedna kamera snima ulaz trgovine A1 pa se nadam da će nam snimke pomoći. Ovaj dio fasade zaštićen je od pogleda prolaznika i automobila, ispred su one dvije govornice koje isto skrivaju počinitelja – kaže vlasnica zgrade.

Ukoliko policija ne pronađe počinitelja, ne zna što će poduzeti.

– Očito je da si je netko dao truda i dobro se organiziraio. Tužno je i žalosno. Ako taj koji je to nacrtao ne bude otkriven, neću ići u novi trošak jer toliko novaca nemam, a na fasadu se ne smije ni lojtru bez dozvole staviti. Policija ima iskustva, mogu lako prepoznati čiji je to stil izražavanja jer je ostavio i svoj potpis. Jako mi je žao, ovakav vandalizam ne smije se događati u našem gradu – zaključila je Anka Vudrag.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti