Vrtoglave brojke

Na pandemiju smo dosad potrošili 32 milijarde kuna, testiranja koštala više od 800 milijuna

Troškovima od bolovanja i testiranja, za koja smo dali više od 800 milijuna, sagradilo bi se dvadesetak manjih škola s dvoranom. Kada se sve zbroji, država je dosad na koronu potrošila dva i pol zagrebačka proračuna. 

14:05h
0
Pressica Beroš
Vili Beroš // Foto: vlada.gov.hr

Pandemija koronavirusa do prošlog nam je rujna iz proračuna izbila 21 milijardu, a od tada još 11 milijardi kuna, javlja portal 24sata. Najveći dio novca otišao je na očuvanje radnih mjesta, čak deset milijardi, dok je zdravstvo na posljedice pandemije potrošilo gotovo dvije milijarde.

Samo su bolovanja i troškovi izolacije stajali 150 milijuna kuna, odgovorili su im iz HZZO-a. Troškovima od bolovanja i testiranja, za koja smo dali više od 800 milijuna, sagradilo bi se dvadesetak manjih škola s dvoranom. Kada se sve zbroji, država je dosad na koronu potrošila dva i pol zagrebačka proračuna.

Potporu je primilo oko 11 tisuća poslodavaca, a nezaposlenost je porasla za 15 posto. U veljači prošle godine tako je na burzi bilo 138 tisuća, dok je danas 152 tisuće ljudi. Jedan dan izolacije radnika državu stoji 185 kuna, a u ovom je trenutku u izolaciji više od 26 tisuća ljudi.

Država je na cjepivo potrošila 420 milijuna kuna, utrošeno je tek oko 600 tisuća doza, iako drugu dozu nije primilo ni tri posto stanovništva. Javni dug, naravno, u svakom trenutku raste sve i više…