-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podaci HZZ-a

LOŠE BROJKE Nezaposlenost raste u svim gradovima županije, najviše šanse za posao imate ako radite u praktičnoj nastavi, odgoju ili ste učitelj
L

Rast broja nezaposlenih osoba u odnosu na srpanj zabilježen je kod svih razina obrazovanja

Ne propustite

Nezaposlenost na području cijele županije raste, sudeći prema podacima za kolovoz iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci.

Krajem kolovoza evidentirano je 1898 nezaposlenih osoba, što je za 125 osoba ili 7,1% više nego u srpnju te 29 osoba više nego u kolovozu prošle godine.

– U odnosu na prethodni mjesec u svim Ispostavama je evidentiran rast broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 70 osoba ili 15,8%, u Ispostavi Koprivnica za 53 osobe ili 4,7% te u Ispostavi Križevci za 2 osobe ili 1% – kažu iz HZZ-a.

Uz to, rast broja nezaposlenih osoba u odnosu na srpanj zabilježen je kod svih razina obrazovanja.

Ipak, ima i potražnje za radnicima. Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 424 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 44,2% više nego u srpnju te za 24,2% manje nego u kolovozu prethodne godine.

Najviše je potreba u obrazovanju, 100 osoba, zatim u prerađivačkoj industriji (98), građevinarstvu (71), djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (41), trgovini na veliko i na malo te popravku motornih vozila i motocikala (36) te u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu (30).

Kada se radi o konkretnim zanimanjima, najviše se u kolovozu tražilo suradnika/suradnica u praktičnoj nastavi (37 osoba), odgojitelja/odgojiteljice predškolske djece (21), učitelja/ učiteljice djece s teškoćama u razvoju (19), prodavača/prodavačica (17), elektrotehničara/elektrotehničarke (16).

Najmanje se pak tražilo ravnatelja/ravnateljica u području predškolskog odgoja, školskog pedagoga/pedagoginje, strojarskog tehničara/tehničarke, logističara/logističarke, farmaceutskog tehničara/tehničarke, tajnika/tajnica, pomoćnog konobara/konobarice, izolatera/izolaterke, montera/monterke metalnih konstrukcija i pomoćnih rukovatelja/pomoćne rukovateljice strojem za brizganje polimera, po 3 osobe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZADNJA UTAKMICA

Uzavrelo je na Apašu usprkos niskim temperaturama, evo tko je sve došao na tekmu Slaven Belupa i Dinama

Na koprivničkom Apašu Slavenaši upravo igraju protiv Dinama. Danas je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Podravske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti