12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Javna priznanja županije

Nagrada za životno djelo ide Božici Jelušić, a počasni građanin postaje Mijo Kovačić
N

Bila je bila najmlađa članica Društva Hrvatskih književnika. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada od značajnih profesionalnih priznanja i stipendija za svoj rad.

Ne propustite

Na sjednici Županijske skupštine odlučivat će se o javnim priznanjima, koja će zaslužnim građanima biti uručena povodom 13. travnja, Dana Koprivničko-križevačke županije, na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Počasnim građaninom Koprivničko-križevačke županije postat će Mijo Kovačić iz Gornje Šume, slikar kojega odlikuje odlučnost da svoje slikarstvo promovira na najvišoj razini. Jedan je od onih slikara koji nema pokriće za uspjeh samo u svojoj darovitosti, nego podjednako i u mudrosti.

Počasnim građaninom bit će proglašen za najviše uspjehe u radu, utjecaj i doprinos u razvoju slikarstva u maniri naivne umjetnosti te promoviranju kulture i baštine Koprivničko-križevačke županije.

Mijo Kovačić
Mijo Kovačić // Foto: Arhiva

Nagradu županije za životno djelo dobit će Božica Jelušić Kranželić, prof. iz Čepelovca.

Božica se u ranoj mladosti počela se baviti književnošću. U razdoblju od 1974. godine do 2015. godine Božica je objavila 41 književni naslov u svim vrstama književnosti; od poezije, proze, kritika, pa sve do feljtona, putopisa i romana. Bila je najmlađim članom Društva Hrvatskih književnika. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada od značajnih profesionalnih priznanja i stipendija za svoj rad, a nagrada za životno djelo iznosi 20.000 kuna.

Nagrada županije za promicanje ljudskih prava Mara Matočec ide u ruke Mariji Mraz.

Marija Mraz // Foto: Matija Gudlin

Ona je predsjednica je Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, članica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije i članica koordinacijskog odbora Zdravi grad Koprivnica, te svojim dugogodišnjim aktivnim i predanim radom promiče ljudska prava, s posebnim naglaskom na promicanje ljudskih prava osoba s invaliditetom. Nagrada iznosi sedam tisuća kuna.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji županije bit će uručena dr. sc Krunoslavu Araču  na području integrirane zaštite šuma i očuvanja biološke raznolikosti županije.

Za doprinos ugledu i promociji županije na području promicanja povijesnih vrijednosti nagradu je zasluženo osvojila i Križevačka djevojačka straža iz Križevaca.

Obrtniku Darku Frankolu iz Koprivnice bit će uručena nagrada za iznimno postignuće u protekloj godini, za ostvarene rezultate na području razvoja i promicanja obrtništva.

ŽKK Podravac - ŽKK Plamen
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Ženski košarkaški klub Podravac iz Virja također dobiva nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini u području sporta. U 2016. godini košarkašice su u svojem petom doigravanju izborile plasman za ulazak u A-1 košarkašku ligu za žene. Takvim elitnim plasmanom ostvarile su svoj najveći uspjeh u povijesti, a ujedno i u povijesti ženske košarke Koprivničko-križevačke županije i regije sjever.

Nagrada za promicanje ugleda i promocije županije iznosi pet tisuća kuna.

Zahvalnica Koprivničko-križevačke za uspjehe u radu i postignute zasluge na području likovnog stvaralaštva i humanitarnog rada, bit će dodijeljena Nadi Dombaj iz Koprivnice.

Križevačka djevojačka straža // Foto: Matija Gudlin
Križevačka djevojačka straža // Foto: Matija Gudlin

Za uspjehe u radu i postignute zasluge u Domovinskom ratu i humanitarnom radu zahvalnica ide Dragutinu Kralju iz Koprivnice.

Zrinka Roksandić iz Koprivnice primit će zahvalnicu za uspjehe u radu i postignute zasluge na području kulturno-umjetničkog djelovanja.

Udruzi kazališnih amatera – Gradskom kazalištu Đurđevac bit će također uručena zahvalnica za uspjehe u radu i postignute zasluge na području kulturno-umjetničkog djelovanja.

I na kraju, ali ne i najmanje vrijedna, zahvalnica ide u ruke Vatrogasne zajednice Grada Križevaca za uspjehe u radu i postignute zasluge na području promicanja dobrovoljnog vatrogasnog djelovanja. Nagrada uz zahvalnicu je 2000 kuna.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×