Najkvalitetnije ljekovito bilje upakirano je u Pampa čajevima

07:15h
0
Braća Krznarić sa priznenjem koje je njihov obrt Pampa-tea osvojio u Dubrovniku

Pampa čajevi obiteljski su posao Krešimira i Domagoja Krznarića. Od 2000-te godine u obrtu ”Pampa-tea” bave se proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja i čajeva. Čajeve distribuiraju na domaća i inozemna tržišta, a najponosniji su što su njihovi čajevi mjesto našli na policama ljekarni i specijaliziranih trgovina zdrave hrane diljem Hrvatske.

– Imamo svoje vjerne kupce, a prodaja na Gradskoj tržnici idealan nam je testni poligon. Tamo smo u izravnom kontaktu s kupcima, a to je najpouzdaniji način da dobijete informaciju o kvaliteti proizvoda – rekao je Krešimir Krznarić.

Priznanje za najbolju kvalitetu

Svoje su proizvode s brojnim drugim obrtnicima iz Koprivnice izlagali na 7. Mediteranskom sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku. Pampa čajevi na sajmu u Dubrovniku osvojili su Priznanje na najbolju kvalitetu ljekovitog bilja u konkurenciji sa 26 proizvođača čajeva sa područja Balkana.

– Ovo je do sad najjači sajam koji je kod izlagača zahtijevao vrhunsku kvalitetu proizvoda i zato nam je ovo priznanje kvalitete Pampa čajeva izrazito važno – napominje Krešimir.

Pampa čajeviRaznovrsnost kvalitetnog ljekovitog bilja

U Pampa čajevima nalazi se kvalitetno ljekovito bilje. Matičnjak, menta, neven, kamilica, crni i bijeli sljez,stolisnik, kukuruzna svila, gospina trava, preslica i ostalo ljekovito bilje sakupljaju i otkupljuju od uzgajivača s područja Koprivničko – križevačke županije. Majčinu dušicu i bazgu obitelj Krznarić uzgaja na vlastitim površinama pod strogom kontrolom.

– Sve bilje koje koristimo pri miješanju čajeva mora zadovoljiti najstrože HACCP standarde što znači da je u potpunosti ”očišćeno” od teških metala, pesticida; jednostavno nije zagađeno – objašnjava Krešimir.

Obrt Pampa-tea smješten je u Poduzetničkoj zoni Dravska. Tamo se nalazi proizvodni pogon za ljekovito bilje i čajeve. Unutar pogona proizvodi se prema principima HACCP sustava, a za ljekovito bilje obrt Pampa-tea posjeduje GAP standarde i nadziru svaki korak proizvodnje; od nabave sirovina, preko miješanja ljekovitog bilja do finalnog proizvoda.

čitam...
Loading...