Najvećim mjesnim odborima 700 kuna mjesečno

14:09h
0
Mjesni odbori grada Koprivnice

Nakon što su na izborima održanima prije nekoliko mjeseci izabrani novi predsjednici gradskih mjesnih odbora, koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić ovih je dana donio odluku o raspodjeli novčanih sredstava pojedinim odborima. 

Mršićevom odlukom, najveći mjesni odbori, a riječ je o Podolicama, Taraščicama, Dubovcu i Centru, dobivat će 700 kuna mjesečno, dok će 100 kuna manje dobivati Brežanec, Vinica, Ledinska, Lenišće, Banovec, Miklinovec, Starigrad i Reka. 

Svi ostali mjesni odbori dobivat će 500 kuna mjesečno, a odluke o trošenju gradskog novca donosit će vijećnici koji su izabrani u svaki MO.

Ovom odlukom, godišnje će se iz gradskog proračuna za mjesne odbore izdvojiti otprilike 127 tisuća kuna.

Osim novaca iz gradskog proračuna, mjesni odbori ostvaruju prihode i od imovine, npr, ako iznajme društveni dom za neke proslave i slično.

Što se tiče pojedinih mjesnih odobora, svakako treba pohvaliti Mariju Mraz, predsjednicu MO Centar koja je u dogovoru sa vijećnicima odlučila da će mjesečne naknade koje dobivaju iz gradskog proračuna darivati Udruzi mentalno retardiranih osoba, kako bi im pomogla u zasnivanju stambenih zajednica.