7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najvećim mjesnim odborima 700 kuna mjesečno
N

Ne propustite

Nakon što su na izborima održanima prije nekoliko mjeseci izabrani novi predsjednici gradskih mjesnih odbora, koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić ovih je dana donio odluku o raspodjeli novčanih sredstava pojedinim odborima. 

Mršićevom odlukom, najveći mjesni odbori, a riječ je o Podolicama, Taraščicama, Dubovcu i Centru, dobivat će 700 kuna mjesečno, dok će 100 kuna manje dobivati Brežanec, Vinica, Ledinska, Lenišće, Banovec, Miklinovec, Starigrad i Reka. 

Svi ostali mjesni odbori dobivat će 500 kuna mjesečno, a odluke o trošenju gradskog novca donosit će vijećnici koji su izabrani u svaki MO.

Ovom odlukom, godišnje će se iz gradskog proračuna za mjesne odbore izdvojiti otprilike 127 tisuća kuna.

Osim novaca iz gradskog proračuna, mjesni odbori ostvaruju prihode i od imovine, npr, ako iznajme društveni dom za neke proslave i slično.

Što se tiče pojedinih mjesnih odobora, svakako treba pohvaliti Mariju Mraz, predsjednicu MO Centar koja je u dogovoru sa vijećnicima odlučila da će mjesečne naknade koje dobivaju iz gradskog proračuna darivati Udruzi mentalno retardiranih osoba, kako bi im pomogla u zasnivanju stambenih zajednica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×