bijeli dim

Naša saznanja pokazala su se točnima, Petras i S. Sinjeri ostaju na čelu KC voda. Jedini se javili na raspisani natječaj

Potvrdit će ih Skupština društva, odnosno gradonačelnik Mišel Jakšić

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Na čelu Koprivničkih voda nalazi se Zdravko Petras // Foto: Ivan Balija

Prije otprilike tri tjedna pisali smo kako je raspisan natječaj za novog direktora i njegovog zamjenika u Koprivničkim vodama, no da su vrlo veliki izgledi da na tim pozicijama ostanu Zdravko Petras i Sandra Sinjeri. Naša predviđanja pokazala su se točnima.

Naime, na natječaj koji je bio raspisan do 15. studenog pristigle su samo dvije prijave. Pogađate, jedna je bila Petrasova, a druga od Sinjeri, tako da će isti dvojac i naredne četiri godine voditi kormilo jedne od najuspješnijih koprivničkih kompanija.

Ova točka naći će se pred gradskim vijećnicima na sutrašnjoj sjednici, a konačnu odluku o imenovanju spomenutog dvojca donosi Skupština društva, odnosno gradonačelnik Mišel Jakšić.

Petras je stručnjak u vodno-komunalnim poslovima, a Sinjeri je gradska SDP-ovka

Reizbor Petrasa ne treba nas čuditi, jer osim što je sam izrazio želju da ostane ne čelu Kompanije, jedan je od rijetkih stručnjaka u gradu po pitanu vodno-komunalnih poslova. Uostalom, nedavno je sa svojom ekipom zakoračio u ogroman projekt Aglomeracije, a kako nam je i sam priznao, maksimalno se posvetio tom poslu i logično je da ga privede kraju.

– Živim s time više od četiri godine i bilo bi mi žao da projekt ne sprovedem do kraja. Osim toga, tu je i širenje KC voda na novo uslužno područje, a pritom mislim na preuzimanje društva iz Križevaca. Tada bismo trebali postati, da tako kažem, dobar igrač na jednom širokom području. Ukratko, ambicija i motiva ne manjka – rekao nam je tada u razgovoru Petras, a dva tjedna kasnije njegove su se želje uslišile.

Petras, inače, ima bogato radno iskustvo u Komunalcu, odnosno KC vodama, uz koje je vezan više od 17 godina. Da je sposoban pokazuje i podatak da je godinama u vrhu kompanija, unatoč tome što nije politički aktivan.

Sandra Sinjeri u Kc vode ušla je početkom 2018. godine // Foto: Arhiva

Naime, direktor KC voda postao je s početkom 2014. godine, no nakon dva mjeseca išao je za člana Uprave Komunalca, a zamijenio ga je Josip Pobi. Na direktorsku poziciju vraćen je ponovno u rujnu 2017. godine, u prosincu je postao predsjednik Uprave KC voda i taj mandat mu istječe 4. prosinca. Istovremeno će mu krenuti i novi.

Zdravko Punčikar predsjednik Nadzornog odbora Koprivničkih voda

Za razliku od njege, Sandra Sinjeri je gradska SDP-ovka i u KC vode došla je prije nešto više od tri godine. Odmah je postala članice Uprave. Prije toga, bila je v.d. ravnatelja koprivničkoj Općoj bolnici, gdje se zaposlila sada već daleke 2002. godine.

I njezini apetiti ovom će odlukom biti zadovoljeni, jer nam je nedavno rekla da su ona i Petras dobar tim, da se slažu i da bi voljela da zadrže kontinuitet koji imaju. Protukandidata na ovom natječaju nije ni imala.

Na kraju dodajmo da novoizabrani Nadzorni odbor Koprivničkih voda, o kojem smo pisali u listopadu, naveliko već radi i održava sjednice, a istima predsjeda Zdravko Punčikar, gradski pročelnik za financije i čovjek od velikog Jakšićevog povjerenja. Podsjetimo, u NO, osim Punčikara, još sjede Splićanin Roko Andričević, Melita Bači, Jasna Golubić i predsjednik Radničkog vijeća Damir Trajanoski.

Zdravko Punčikar glavni je gradski financijer // Foto: Arhiva