dominacija

Naša županija ima najbolje orače u Hrvatskoj, Saša Višak prvak, Josip Martinović viceprvak države

Višak je slavio u kategoriji plugova ravnjaka, dok je u kategoriji plugova premetnjaka Martinović bio drugi

17:30h
0
Josip Martinović
Josip Martinović // Foto: Ivan Balija

Nakon što su se pokazali najboljim oračima u Koprivničko-križevačkoj županiji, Saša Višak i Josip Martinović ‘pomeli’ su konkurenciju i na državnom natjecanju, održanom proteklog vikenda u Prelogu. Tamo su svoje vještine pokazali predstavnici 16 županija, a orači iz Koprivničko-križevačke županije ostvarili su odlične rezultate i u konačnici u ukupnom poretku osvojili prvom mjesto.

Što se tiče pojedinačnog dijela turnira, u kategoriji plugova ravnjaka prvak Hrvatske je Saša Višak, dok je u kategoriji plugova premetnjaka drugo mjesto zauzeo Josip Martinović iz Štaglinca, s kojim smo nedavno objavili priču.

Tako su Višak i Martinović, inače, članovi Udruge orača Koprivničko-križevačke županije, ponovno pokazali vještinu i talent na najvišem natjecateljskom nivou u oštroj konkurenciji 27 natjecatelja te zasluženo dodali nove vrijedne trofeje u svoje vitrine.

Inače, županijska Udruga orača djeluje od 2007. godine, a trenutno imaju 47 članova. Veliku podršku svih ovih godina pruža im Koprivničko-križevačka županija koja je prepoznala vrijednost rada Udruge i njezinih članova te im pomogla kroz sufinanciranje natjecanja i kupnju natjecateljskih plugova.

Pobjednik natjecanja iz svake kategorije ostvario je, ujedno, pravo sudjelovanja na Svjetskom natjecanju u oranju, koje će se sljedeće godine održati u Estoniji. Tamo bi, dakle, trebao otputovati Višak.

Održano natjecanje orača
Saša Višak (lijevo) // Foto: Koprivničko-križevačka županija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW