Galerija Ivan Sabolić

Ne propustite izložbu Antonia Grgića i razgovor o Ivanu Saboliću

09:00h
0
Izložba Antonia Grgića // Foto: privatna arhiva

Povodom 30 godina smrti Ivana Sabolića, u petak, 24. lipnja u Galeriji Ivan Sabolić održat će se izložba Antonia Grgića i razgovor o Ivanu Saboliću.

Ivan Sabolić je rođeni Peterančan te je najveći podravski, ali i jedan od najvećih hrvatskih kipara dvadesetog stoljeća.
Galerija skulptura Ivan Sabolić Peteranec otvorena je za javnost 1983. godine kao izdvojeni odjel Muzeja grada Koprivnice in situ u zgradi stare Kapetanije iz 18. stoljeća. Na osnovi darovice originalnih skulptura, odljeva, crteža, skica, studija i maketa akademskog kipara Ivana Sabolića iz 1977. godine.
Antonio Grgić intervenira unutar postava galerije stvarajući ambijente-instalacije kojima svijetlom, refleksijom i analognom sjenom pokušava nazačiti granicu između unutrašnjeg i vanjskog prostora galerije, ali i unutrašnjeg i vanjskog prostora našeg unutrašnjeg svijeta. Uz izložbu, Antonio Grgić će intervenirati na lokacijama u javnom prostoru Koprivnice na kojima još stoje kipovi Ivana Sabolića, ili na lokacijama sa kojih uklonjeni,
Otvaranje i razgledavanje izložbe je u 12 sati, a razovor o Ivanu Saboliću i memorijalnoj skulpturi u 13 sati u petak 24. lipnja u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu.

čitam...