Skup nezavisnih u Križevcima

NEŠTO TU NE ŠTIMA Podravsko-prigorski nezavisni: Pogrešno je organiziranje nacionalnog skupa nezavisnih na Dan županije, vođenje udruge neodoljivo posjeća na MOST

Ističu da sadašnji način vođenja Udruge ne zadovoljava ove standarde i neodoljivo podjeća na političko djelovanje MOSTA-a, zbog čega se i proteže u javnosti usporedba koja šteti značaju i potencijalu neovisnih.

16:27h
0
nezavisni

Ususret velikom nacionalnom susretu nezavisnih gradonačelnika i načelnika koji će se održati sutra u Križevcima, a koji organizira Udruga nezavisnih, oglasili su se nezavisni Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik, Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje i Danijel Zvonar, načelnik općine Kalinovac.

Obavijestili su nas da neće moći doći na događaj te izrazili nezadovoljstvo što se taj politički događaj odvija u isto vrijeme kada i proslava Dana Koprivničko-križevačke županije, odnosno svečana sjednica.

– Smatramo pogrešnim organiziranje skupa u vrijeme održavanja svečane sjednice sjednice Koprivničko-križevačke županije. Zbog navedenog, dovedeni smo u nezavidan polažaj – kažu nam sva četvorica u pristiglom priopćenju.

Zaželjeli su uspješan rad i druženje, no istodobno žele ukazati na potrebu transparentnijeg rada Udruge, kako ustrojbenom i organizacijskom djelovanju, tako i u iskrenijem odnosu prema članovima udruge, ali i javnosti.

Ističu da sadašnji način vođenja Udruge ne zadovoljava ove standarde i neodoljivo podjeća na političko djelovanje MOSTA-a, zbog čega se i proteže u javnosti usporedba koja šteti značaju i potencijalu neovisnih.

– Tajnovitost u radu i skrivanje političkih ciljeva neće polučiti bolje rezultate rada udruge i zacrtanih političkih ciljeva usmjerenih prema stvaranju kvalitetne lokalne vlasti i političke stabilnosti u budućim sazivima Sabora – navode oni te dodaju da izjave koje su davane u medijima, kako ne postoji interes udruge i članova za organiziranje radi nastupa na budućim županijskim i lokalnim izborima, su u suprotnosti s temeljnim zadatkom koji je jasno deklariran prilikom osnivanja udruge.

– Mi nezavisni iz Koprivničko-križevačke županije dokazali smo snagu nezavisne politike na svim izborima od 2013. godine te imamo predstavnike na svim nivoima vlasti, od općinskih do  gradskih, Županijske skupštine do Hrvatskog sabora i to iskustvo možemo dijeliti s drugima – složni su.

Vjeruju da je za kvalitetu rada i političke rezultate Udruge nezavisnih primarno poštivanje načela transparentnosti političkih ciljeva i iskren odnos kakav su pokazali oni, nezavisni gradonačelnici i načelnici i članovi predstavničkih tijela jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave.

– Taj iskren odnos  pokazali smo prema svim članovima Udruge koji nisu sudjelovali na lokalnim izborima i nemaju izborni legitimitet, a zbog kojih se danas Udruga povezuje s MOSTOM. Stoga se mi podravsko-prigorski nezavisni želimo zalagati za transparentnost i iskren pristup radu Udruge – zaključuju Janči, Lacković, Zvonar i Dombaj.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW