Sama pamet

NEVJEROJATNO Dvoje penzionera došli na benzinsku, otišli na WC i rekli svima da imaju koronavirus

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

18:33h
0
Ilustracija: twenty20.com

Nevjerojatan događaj zbio se na benzinskoj postaji na području Zagreba.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 72 godine i ženom starosti 70 godina. Najih su dvoje jučer oko 18.50 došli na benzinsku postaju, a muškarac je tražio ključ za WC od zaposlenika. Nakon što ga je dobio i otišao na WC, vratio je ključ, a žena je informirala zaposlenika da su oboje zaraženi koronavirusom pa da bi bilo dobro da ključ dezinficiraju.

Cijelom tom događaju svjedočili su policijski službenici koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje. Međutim, policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Prostor mjesta događaja – benzinska postaja, je zatvorena odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora.

Oboje su sada pod sumnjom da su počinili kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti kao niti mjera zaštite koje su im naložene.

čitam...