6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podaci iz HZZ-a

Nezaposlenost je pala u cijeloj županiji, evo gdje imate najviše šanse doći do posla i koja zanimanja se praktički ne traže
N

Najviše novoprijavljenih bilo je u Ispostavi Koprivnica (205 osoba), u Đurđevcu (njih 88) te u Križevcima (63)

Ne propustite

Tijekom rujna su u Koprivničko-križevačkoj županiji zaposlene 373 osobe, a ukupno je iz evidencije nezaposlenih izašlo njih 452, što je za čak 113% više nego u kolovozu, kažu podaci iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nezaposlenost je pala u cijeloj županiji. Krajem rujna na području Koprivničko-križevačke županije evidentirane su 1802 nezaposlene osobe. U odnosu na kolovoz evidentirano je 96 nezaposlenih osoba ili 5,1% manje, dok je u odnosu na rujan prethodne godine evidentirano 66 nezaposlenih osoba ili 3,8 % više.

– U odnosu na prethodni mjesec u svim Ispostavama je evidentiran pad broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 17 osoba ili 3,3%, u Ispostavi Koprivnica za 49 osoba ili 4,1% te u Ispostavi Križevci za 30 osoba ili 15,1% – kažu iz Zavoda.

Najviše ih je zaposleno u obrazovanju (168 osoba) i prerađivačkoj industriji (67).

– Tijekom devet mjeseci 2023. godine je iz evidencije nezaposlenih zaposlena temeljem
ugovora o radu 2071 osoba, što je za 2,7% više nego u istom razdoblju 2022. godine – dodaju iz HZZ-a.

Također, u rujnu je bilo više i prijavljenih osoba u evidenciju nezaposlenih na području naše županije nego u kolovozu ili u istom razdoblju prošle godine.

– Novoprijavljenih osoba je tijekom rujna bilo 356 (za 5,6% više nego u kolovozu te za 13% više nego u rujnu prethodne godine), od čega izravno iz radnog odnosa dolazi 195 osoba ili 54,8%, izravno iz redovitog školovanja 89 osoba ili 25,0% te iz neaktivnosti 72 osobe ili 20,2% – navode iz Zavoda.

Najviše novoprijavljenih bilo je u Ispostavi Koprivnica (205 osoba), u Đurđevcu (njih 88) te u Križevcima (63).

Više je i potražnje za novim radnicima. Poslodavci su tražili njih 503, što je za 18,6% više nego u kolovozu te za 5,7% više nego u rujnu prošle godine.

Najviše ih treba u obrazovanju, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i na malo i popravku motornih vozila i motocikala, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, građevinarstvu te u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Prema zanimanjima, najtraženiji su suradnici u praktičnoj nastavi (51 osoba), radnici na proizvodnoj liniji (38), odgojitelji djece i prodavači (22), kuhari, čistači itd.

Najmanje pak šanse za zaposlenje imate ako ste te viši medicinski tehničari, učitelji glazbene kulture u osnovnoj školi, ekonomisti, administrativni službenici, knjigovodstveni operatori na računalu, knjigovođe, bravari, slastičari i vozači traktora, kojih se tražilo po tri osobe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Evo kako ga napraviti kod kuće

Donosimo recept za sirup od koprive koji je idealan za dobrobit cijelog organizma

Berite mlade listove (vrh koprive i tri do četiri reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×