4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nezaposlenost u županiji i dalje alarmantno raste // Na popisu nezaposlenih 9.871 osoba
N

Ne propustite

Ako je broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji krajem prosinca prošle godine obarao rekorde stare 11 godina, broj nezaposlenih u siječnju 2014. godine ima još veće mogućnosti. Naime, on je veći za čak 443 nezaposlene osobe te je 31. siječnja popis nezaposlenih imao 9.871 osobu, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci.

To znači kako je broj nezaposlenih veći za 4,7 posto u odnosu na prošli mjesec, a u isto vrijeme prošle godine bio je čak za 3,6 posto manji. U odnosu na prethodni mjesec, u svim ispostavama je evidentiran rast broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 206 osoba ili 7,9 posto, u Ispostavi Koprivnica za 154 osobe ili 3,4 posto te u Ispostavi Križevci za 83 osobe ili 3,7 posto.

Ispostava Zavoda za zapošljavanje u Koprivnici // Foto: ArhivaPodručni ured Križevci tijekom prošlog je mjeseca evidentirao 290 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 15,5 posto više nego u prosincu te za 12 posto više nego u siječnju prethodne godine. Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u obrazovanju (17,9 posto) i prerađivačkoj industriji (16,2 posto), a zanimanja koja su se najviše tražila su doktor/doktorica medicine (21 osoba), diplomirani ekonomist/ ekonomistica (15 osoba), prodavač/prodavačica i stolar/stolarica (po 13 osoba), odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, konobar/konobarica i zidar/zidarka (po 10 osoba), ekonomist/ekonomistica (8 osoba), diplomirani građevinski inženjer/diplomirana građevinska inženjerka i armirač/armiračica (po 7 osoba) te čistač/čistačica (6 osoba).

Tijekom siječnja 2014. godine novčanu su naknadu primile 2.074 osobe, što je 21 posto ukupnog broja evidentiranih nezaposlenih osoba. Taj je broj za 131 osobu ili 6,7 posto veći od broja korisnika u prosincu, dok u odnosu na siječanj prethodne godine bilježi pad od 14,6 posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

FOTO Čitateljici netko udario automobil i pobjegao: “Voziš dijete u školu i nađeš razbijen auto”

Neugodno iskustvo imala je naša čitateljica jučer pokraj koprivničkog Domoljuba, a ishod svega je šteta na automobilu. Kako nam je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×