Željko Lacković dobio partnera

NEZAVISNA LISTA Mario Rajn: U križevačke trgove je utrošeno preko 15 milijuna kuna, a imamo prigradskih naselja koji su doslovce u blatu

Osnovne škole imaju jako velik problem gladne djece. Jedan od naših temeljnih razloga kako ćemo pristupiti tom problemu je uvođenje dva konketna obroka u škole, to je ono što svaka lokalna samouprava može. Nužno je i produljenje rada gradskog vrtića - konkretizirao je Rajn svoje ideje.

09:45h
0
Mario Rajn i Željko Lacković objavljuju suradnju na lokalnim izborima // Foto: Admir Sinani

Nezavisni kandidat za križevačkog gradonačelnika Mario Rajn predstavio je zajednički smjer suradnje s gradonačelnikom Đurđevca i saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Uredu budućeg gradonačelnika u samom centru Križevaca.

Jasnu i nedvosmislenu podršku na županijskoj razini dat ću Nezavisnoj listi Željka Lackovića. Suradnja s političkim strankama nije naša opcija – rezolutan je bio mladi križevački političar.

Rajn je istaknuo kako ima potpunu autonomiju u kreiranju svoje nezavisne liste na gradskoj razini dok će Lacković biti nositelj i koordinator nezavisne liste na razini županije.

– Baza na kojoj smo se mi našli jest volonterski rad koji uključuje odricanje od bilo kakvih naknada za predstavnička tijela i odbore, efikasan i učinkovit rad lokalne samouprave i servis građanima. Jako je bitno da Križevci imaju kvalitetnu i uspješnu suradnju sa županijom, ali ona mora biti usmjerena i prema Đurđevcu, Koprivnici, Drnju, Peterancu, Gornjoj Rijeci, Kalniku, Sv. Ivanu Žabnu, moramo raditi za dobrobit cijele Podravine i Prigorja – objasnio je Rajn kako vidi buduću suradnju.

Foto: Admir Sinani

Željko Lacković iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom.

– Počašćen sam suradnjom s Marijom, vjerujem da građani Križevaca znaju prepoznati ljude koji nude sebe i svoju viziju za razliku od onih koji su spremni trgovati radi zadržavanja vlasti. Moram reći da Mario djeluje smireno, staloženo i ima prirodnog političkog dara – pohvalio je đurđevački gradonačelnik mlađeg kolegu.

Gladna djeca u križevačkim osnovnim školama

Mario Rajn predstavio je pred medijima i simpatizerima neke od programskih prioriteta koje namjerava realizirati ukoliko pobijedi na izborima, a veliku pozornost pridaje mladima koje želi profilirati i za koje smatra da su nova snaga grada Križevaca.

– Usredotočeni smo na osnovne škole i vrtiće što je u direktnoj ingerenciji grada Križevaca. Osnovne škole imaju jako velik problem gladne djece. Jedan od naših temeljnih razloga kako ćemo pristupiti tom problemu je uvođenje dva konkretna obroka u škole, to je ono što svaka lokalna samouprava može. Nužno je i produljenje rada gradskog vrtića – konkretizirao je Rajn svoje ideje.

Osvrnuo se i mnoštvo ostalih problema koji muče građane Križevaca uz nekoliko prijedloga za rješenje.

Foto: Admir Sinani

Duh grada je zamro, imamo najviše blokiranih građana, lokalna samouprava može pomoći stvarajući poticajno okruženje za zapošljavanje tih ljudi. Možda možemo pomoći blokiranima zbog komunalnih naknada, pokazati ruku solidarnosti, jer ljudi su bitni. Jako je bitno mladim obiteljima osigurati uvjete da se mogu stambeno zbrinuti. U trgove je utrošeno preko 15 milijuna kuna, a imamo prigradskih naselja koji su doslovce u blatu. Ravnomjeran razvoj sela i grada mora biti imperativ svakog odgovornog gradonačelnika – zaključio je Rajn.

Među okupljenima se našao i nezavisni križevački vijećnik Željko Picig koji je otkrio kako će se naći na županijskog listi Željka Lackovića.

– Volio bi da Križevci postanu grad mladih, grad turizma i vjerskog turizma, to će trebati rješavati novi gradonačelnik, novi župan i novo županijsko vodstvo. Dolaskom Marija pojavila se nova nezavisna snaga, izrazito sam sretan zbog toga. Ja neću biti na toj listi, nego ću s nezavisnim ljudima pokušati napraviti reda u županiji koja je u velikim problemima. Nezavisna scena se ujedinila i zbog toga je danas veliki dan u Križevcima, ali u cijeloj županiji – izjavio je Picig.

Na novinarski upit o konkretnim imenima koji će se naći na izbornim listama, Rajn je istaknuo kako bi u ovom trenutku mogao popuniti 21 mjesto s imenima, ali kako to neće napraviti jer svakoga dana upoznaje nove ljude i ne želi zatvarati vrata potencijalnim građanima koji se žele aktivirati.

– Do onog trenutka dok ne krenem skupljati potpise za listu, nema pritiska oko objave imena. Mjesta nisu zakucana u kamenu, poznato je samo da ću ja biti nositelj liste, a drugi će biti Danijel Šaško, kandidat za zamjenika gradonačelnika – istaknuo je Rajn.

Željko Lacković najavio je kako će u utorak 21. ožujka, točno dva mjeseca prije izbora, predstaviti kandidata za župana.

– Sve ankete koje su rađene do sada su uzaludne. Mi smo kao nezavisna lista jako dobro stajali na svim anketama, ali nisu stavljali našeg kandidata za župana. Tek nakon objave našeg kandidata, imat ćemo pravu sliku – dodao je Lacković i najavio inovativna predstavljanja svoje nezavisne liste u mnogim općinama.

čitam...