ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Nezavisni: Bit će udovoljeno našem višegodišnjem nastojanju da se uvede Tim 2 hitne medicine za područje Đurđevca

Dio novca koji je dobila od države, Koprivničko-križevačka županija iskoristit će za uvođenje Tima 2 hitne medicine, najavio je sredinom siječnja župan Darko Koren.

09:26h
0
IMG
Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije danas će održati 24. sjednicu. Na dnevnome redu nalaze se 32. točke, a među njima tema će ponovno biti Tim 2 hitne medicine. Podsjetimo, župan Darko Koren sredinom siječnja najavio je kako će dio novca koji su dobili od države, a riječ je o 9,2 milijuna kuna, iskoristiti za spomenuti projekt.

– Planiramo uvesti Tim 2 u zdravstveni sustav hitne medicine na području Đurđevca. Naravno, s aspekta struke i organizacije možemo imati određena razmišljanja o potrebitosti takvog pojačanja u sustavu, ali nažalost, kao što svi svjedočite, često to bude političko pitanje. Željeli smo to prekinuti. S obzirom na to da je bilo određenih kritika glede toga epiloga sudskoga procesa, u smislu da smo prihvatili nagodbu s državom, rekao sam da ćemo sredstva dobro uložiti – rekao je tada Koren.

Na to je prošli mjesec reagirao nezavisni vijećnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković. Nezavisni klub i danas je poslao priopćenje.

Darko Koren // Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Bit će udovoljeno višegodišnjem nastojanju Kluba nezavisnih članova da se uvede Tim 2 hitne medicine za područje grada Đurđevca i općina Virje, Molve, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete. Na taj će se način pola stanovnika Podravine izjednačiti po dostupnosti hitne zdravstvene službe s ostatkom županije – navode, dodajući kako će se osigurati stalna prisutnost zdravstvenih djelatnika u vrijeme vikenda i tijekom noći.

– Nadamo se da će dosadašnja neugodna iskustva pacijenata koji su u hitnoj zdravstvenoj potrebi dolazili na zaključana vrata DZ Đurđevac i štetne posljedice po njihovo zdravlje zbog zakašnjele intervencije postati prošlost – piše u priopćenju.

Nastavljaju kako žale što Tim 2 nije za cijelu županiju uveden 2013. godine istovremeno s ispostavom Tima 2 hitne službe za područje Križevaca. Smatraju kako je za to postojala objektivna potreba.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se članovima skupštine KKŽ iz redova SDP-a i HSS-a koji su proteklih godina ustrajno podržavali naš prijedlog, ali i županu i ostalim članovima skupštine koji će danas podržati uvođenje Tima 2 hitne medicine, iako su do sada redovito glasali protiv ove odluke kojom se izjednačava dostupnost hitne zdravstvene usluge za cijelu županiju – zaključuju.

Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin