presica

‘Nitko nikad nije nikad rekao da je misa epidemiološki prihvatljivija od kazališta, Vlada je odlučila što ide prvo’

Zašto je prihvatljivija misa od kazališta ili kina, gledano s epidemiološke strane, pogotovo kad se uzme u obzir da glumcima i umjetnicima 'daske život znače'?

14:42h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

S jučerašnjim danom Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dopustio je održavanje misa i vjerskih slavlja pod propisanim epidemiološkim okvirima. Izazvalo je to negodovanje mnogih koji su se vodili onom ‘zašto oni mogu, a mi ne’.

Na presici nacionalnog Stožera postavljeno je pitanje zašto je prihvatljivija misa od kazališta ili kina, gledano s epidemiološke strane, pogotovo kad se uzme u obzir da glumcima i umjetnicima ‘daske život znače’.

Nitko nikad nije nikad rekao da je misa epidemiološki prihvatljivija od kazališta. To nitko nikad nije tvrdio. Mi vodimo brigu o tome da treba uvesti i kina i kazališta i ostale kulturne događaje, festivale i koncerte. Dokaz o tome je da smo o tome danas vrlo široko razgovarali i postavili rokove da pripremimo neke dokumente. Popuštamo u fazama, oprezno i postupno. Nešto je trebalo biti prvo, a nešto drugo, treće ili četvrto. Prioritete su određivali resorni ministri i Vlada. Može se i predstava održati po epidemiološkim okvirima, a pitanje je hoće li to ljudima biti interesantno – rekao je Capak.

Priprema li se možda četvrta i peta faza popuštanja mjera?

– Dakako da popuštanje mjera ne završava s 11. svibnja. Nastavit će se sa pripremom sljedećih faza sve dok se ne popusti sve što smo zahvatili odlukama. Napravit ćemo epidemiološki okvir za razdoblje koje slijedi – dodao je Capak.

Kako je bilo danas na misi u Koprivnici, pogledajte u članku ispod.

FOTO Ljudi došli na misu nakon nekoliko tjedana, narod dočekao Dan gospodnji

čitam...