Područna škola Plavšinac

Nova čitaonica i igraonica kao iznenađenje za romske učenike

Čitaonica i igraonica uređena je u jednoj od učionica i opremljena računalom, knjigama, slikovnicama i društvenim igrama za učenike.

15:07h
0

Prošlog petka, 10. studenog, bibliobus Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica posjetio je Područnu školu Plavšinac Osnovne škole Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, koju pohađaju romski učenici.

Bibliobusnu posadu i slikovnice namijenjene malom knjižničnom stacionaru dočekali su učenici i djelatnici škole, a za popularne ‘bibliće’ Anu Škvarić i Sinišu Lukača pripremljeno i veliko iznenađenje – čast da prerežu vrpcu i svečano otvore čitaonicu i igraonicu u ovoj maloj područnoj školi.

Čitaonica i igraonica uređena je u jednoj od učionica i opremljena računalom, knjigama, slikovnicama i društvenim igrama za učenike. U ovom ugodnom prostoru uči se kroz igru, a svoje su mjesto u čitaonici pronašle i knjige s Dječjeg odjela koprivničke knjižnice koje su u dogovoru s učiteljicom Višnjicom Šestak za Plavšinac odabrali, pripremili i dopremili koprivnički knjižničari.

Prilikom svakog posjeta koprivničke pokretne knjižnice Plavšincu u bibliobusu se upriliči čitaonica za učenike iz Plavšinca, ali ovaj put situacija je bila drugačija – u novoj čitaonici i igraonici održana je čitaonica za bibliobusnu posadu, a čitale su se pjesme iz zbirke Ratka Zvrka „Grga Čvarak“!

čitam...