26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
REAKCIJA

Nova odgoda brze ceste uzburkala strasti, javio se i Kešer: Ako izvođač nije u mogućnosti početi s radovima, naručitelj mora naplatiti milijunsku garanciju
N

Ako naručitelj ne postupi sukladno Zakonu o javnoj nabavi što je sam propisao, znači da se radi ponovno o nekom dogovoru ispod stola suprotno navedenom zakonu, tvrdi Kešer

Ne propustite

Vijest o odgodi izgradnje brze ceste do Koprivnice, o čemu smo pisali, izazvala je reakciju člana Skupštine Koprivničko-križevačke županije Mladena Kešera.

Prema njegovim navodima, situacija je čista i kristalno jasna.

– Zakon o javnoj nabavi je jasan i ne poznaje zamolbe izvoditelja za neuvođenje u posao kao što medijima želi podvaliti župan Darko Koren. Izabrani ponuđač dao je jamstvo banke za ozbiljnost ponude kao instrument osiguranja da se radi o ozbiljnom ponuđaču. Ako ponuditelj iz nekih samo njemu poznatih razloga nije u mogućnosti početi s radovima, naručitelj je dužan naplatiti garanciju banke, u ovom slučaju je to minimalno 10% od vrijednosti investicije, a to je nekoliko milijuna kuna, po mojem sudu preko 10 milijuna kuna – smatra Kešer.

Bivši čelnik županijskog SDP-a i načelnik Kalnika sumnja da se radi o nekom dogovoru ispod stola, suprotno navedenom zakonu.

– Ako su naručitelj i izvođač potpisali ugovor, a očito jesu, onda je obvezatan Zakon o obvezatnim odnosima i odredbe ugovora koje ne mogu biti drugačije nego što je propisano u natječajnoj dokumentaciji. Naručitelj je dužan poštivati Zakon i odredbe natječajne dokumentacije koje je sam propisao, a u ovom slučaju dužan je naplatiti jamstvo izvođaču za ozbiljnost ponude – zaključuje Kešer.

Kako će se cijela ova situacija ‘odigrati’ ostaje nam za vidjeti. Podsjećamo, ključnu riječ u svemu imaju Hrvatske ceste, koje su naručitelj radova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nestao u 60 minuta

Poznatom koprivničkom glazbeniku ukrali kamper: Išao sam u Milano na Metallicu, a sad nemam kako kući!

- Ima koga danas u Milanu na koncertu Metalike da se vratim s njim. Obzirom da sam došel ujutro...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×