24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HZZ

Novi podaci bilježe pad nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji
N

U programima aktivne politike zapošljavanja krajem ožujka 2017. godine bila su 504 aktivna korisnika, od čega 459 korisnika iz prethodnih godina (91,1%) i 45 korisnika (8,9%) iz tekuće godine.

Ne propustite

Krajem ožujka 2017. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci evidentirano je 4.398 nezaposlenih osoba, pri čemu je evidentirano 1.997 muškaraca s udjelom od 45,4 posto i 2.401 žena s udjelom od 54,6 posto

U odnosu na mjesec veljaču evidentirano je 314 osoba ili 6,7 posto manje, dok su u odnosu na mjesec ožujak prethodne godine evidentirane 1.593 osobe ili 26,6 posto manje.

U odnosu na prethodni mjesec u svim ispostavama je evidentiran pad broja nezaposlenih osoba.

Novoprijavljenih osoba tijekom ožujka bilo je 499, a to je 0,6 posto više nego u veljači te 6,4 posto više nego u ožujku prethodne godine.

Od ukupnog broja novoprijavljenih osoba njih 398 ili 79,8 posto ima prethodno radno iskustvo, a u evidenciju Zavoda u najvećem broju došle su zbog isteka rada radniku na određeno vrijeme, poslovno uvjetovanog otkaza zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga te na osnovi sporazuma radnika i poslodavca.

Novouključenih osoba u aktivnu politiku zapošljavanja je tijekom 2017. godine bilo 45, a obuhvaćene su mjerama stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, sufinanciranje samozapošljavanja nezaposlenih osoba te sufinanciranja zapošljavanja nakon stručnog osposobljavanja

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 596 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 9,6 posto više nego u veljači te za 6,1 posto manje nego u ožujku prethodne godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u trgovini na veliko i na malo, popravku motornih vozila i motocikala, obrazovanju, prerađivačkoj industriji, javnoj upravi i obrani, obveznom socijalnom osiguranju, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te u građevinarstvu.

Tijekom ožujka 2017. godine novčanu su naknadu koristile 944 osobe, što je 21,5 posto ukupnog broja evidentiranih nezaposlenih osoba. Taj je broj za 115 korisnika ili 10,9 posto manji od broja korisnika u mjesecu veljači, dok u odnosu na ožujak prethodne godine bilježi pad od 12,6 posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×