Novi vrtić „Crvenkapica“ otvara vrata početkom idućeg tjedna

07:09h
0
Novi vrtić „Crvenkapica“ otvara vrata početkom idućeg tjedna // foto: Ivan Brkić

Bude li sve u redu s isušivanjem podloga i postavljanjem laminata, najnoviji objekt Dječjeg vrtića Crvenkapica u koprivničkom Kampusu bit će na raspolaganju mališanima od početka idućeg tjedna. A hoće li zbog tehničkih razloga doći do nekoliko dana odgode, roditelji će biti obaviješteni na sastanku sazvanom za ovaj tjedan, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić te dodao.

– U petak ćemo ih pozvati da svi zajedno dođemo čistiti i urediti Crvenkapicu. Tada ćemo i dogovoriti točno trenutak polaska njihove djece u vrtić. Roditelji se mogu, a i ne moraju, odazvati, ali želio bih podsjetiti da je ovo Međunarodna godina volontiranja i vjerujem da će ih veliki broj biti spreman pomoći, kazao je Mršić.

Novi dječji vrtić bit će uređen u skladu s gradskom orijentacijom održivosti. Osim što će trošiti malo energije po jedinici površine, bit će opremljen solarnim kolektorima za pripremu tople vode – i sanitarne i za grijanje, a po prvi puta će u Koprivnici biti postavljena i vjetrenjača za proizvodnju električne energije. Taj će objekt tako proizvoditi više energije nego što će je trošiti, naglasio je gradonačelnik Mršić.

Izvor: Radio Koprivnica