promjene u NADZORnom odboru

NOVO ČELNIŠTVO RK PODRAVKE Šapina odlazi, iz glavnog sponzora ostaje samo Bešvir, a u klub ulaze predstavnici većih domaćih tvrtki

Martina Dalić upućena je u ove promjene i dalje čvrsto stoji iza kluba. Uostalom, njezin stav je da nema potrebe za tim da više od jednog menadžera iz Kompanije sjedi u Upravi kluba, kaže nam naš izvor

11:40h
0
Foto: Ivan Balija
Marinka Akrap i Ljiljana Šapina više neće sjediti u svečanoj loži kluba//Foto: Ivan Balija

Iza RK Podravka Vegeta turbulentna je sezona. Osnovni cilj nije ostvaren, jer je Lokomotiva osvojila nacionalni Kup, u Ligi prvakinja upisani su nikad lošiji rezultati, a sve je kulminiralo tragičnim događajem s kraja veljače, kada je preminuo trener i legenda hrvatskog rukometa, Zlatko Saračević. No, to nije sve, jer će rukometašice Podravke u novu sezonu ući s novim čelništvom kluba.

Odlazi predsjednica NO-a Ljiljana Šapina

Naime, posljednjeg petka u srpnju održat će se sjednica Skupštine kluba, na kojoj će se uvelike promijeniti sastav Nadzornog odbora. Od sedam aktualnih članova, iz kluba odlazi njih pet, a među njima i prva žena kluba Ljiljana Šapina. Osim nje, iz NO odlaze Marinka Akrap, Mario Kraljić, Dražen Sačer i Anđelko Stričević. Točnije, Stričević i dalje ostaje u kolektivu, ali kao predsjednik Komisije za struku.

Stričević ostaje u klubu kao stručni savjetnik//Foto: Matija Gudlin

Ljiljana Šapina izabrana je za predsjednicu Nadzornog odbora prije četiri godine i taj je odabir iznenadio mnoge, jer je i sama priznala da se u rukomet ne razumije, ali da će pomoći koliko god će moći. Uz suglasnost Kompanije iz koje dolazi i blagoslov Marina Pucara, preminulog čelnika Podravke, poboljšala je “krvnu sliku” kluba i ,možemo reći, dovela ga na višu razinu, ali neki veći rezultatski pomaci u njezinom mandatu nisu zabilježeni.

Stričeviću nova funkcija u klubu

Sve što vrijedi za Šapinu, odnosi se i na Marinku Akrap, odnosno Marija Kraljića. U klub su postavljeni kao nestručni ljudi, odnosno, isključivo zahvaljujući kompaniji Podravka, koja je i najveći sponzor. Sukladno tome, neće ostati zapamćeni po nekim rezultatima, iako se Akrap trudila marketinški podići klub na višu razinu. Jedni tvrde da je u tome uspjela, drugi da je uzaludno financijski iscrpila klub, a istina je vjerojatno negdje u sredini. Ono što treba naglasiti je to da se njezin odlazak iz čelništva kluba i očekivao, s obzirom na odlazak iz same Kompanije.

Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić
Krunoslav Bešvir jedini iz kompanije Podravka ostaje u klubu//Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić

Sasvim drugačiji kontekst odnosi se na doktora Dražena Sačera i Anđelka Stričevića. Riječ je o stručnim ljudima i ljubiteljima rukometa, koji su uz koprivnički simbol već desetljećima. Zato će Stričević u drugačijoj funkciji i dalje ostati u klubu, a kako doznajemo, to je bio i njegov uvjet.

U klub ulaze predstavnici raznih kompanija

S druge strane, od aktualnih članova, unutar NO ostat će samo Krunoslav Bešvir kao predstavnik Podravke i Zdravko Punčikar, kao financijski stručnjak i predstavnik Grada, koji je ujedno i vlasnik kluba. Njima će se pridružiti Ivan Pal kao stručna osoba i još jedan predstavnik Grada te Dario Bodulica iz Carlsberg Croatia, Mario Biljan iz križevačkog Radnika, Dario Šumiga iz Hartmanna i Nataša Tetec iz koprivničkog Komunalca.

Foto: Ivan Balija
Dario Šumiga iz Hartmanna ulazi u NO kluba//Foto: Ivan Balija

Ono što odmah upada u oči je to da iz Nadzornog odbora odlaze ljudi iz Podravke, a ulaze predstavnici raznih kompanija i gospodarskih divova, koji bi u klub trebali donijeti novi kapital. To, pak, ne znači da će kompanija Podravka smanjiti sredstva namijenjena klubu, a to nam je potvrdio i naš izvor blizak klubu.

Blagoslov Martine Dalić

– Dapače, Martina Dalić upućena je u ove promjene i dalje čvrsto stoji iza kluba. Uostalom, njezin stav je da nema potrebe za tim da više od jednog menadžera iz Kompanije sjedi u Upravi kluba, tako da će u NO ostati samo Bešvir. To je i logično, jer je domaći čovjek koji je nekada bio predsjednik kluba i navijač je Podravke od mladih dana – rekao nam je naš izvor.

Inače, ova točka o promjenama u Nadzornom odboru naknadno je uvrštena na dnevni red sjednice, a zahtjev za dopunom došao je iz Grada Koprivnice, koji je većinski vlasnik kluba. Podsjetimo, u vlasništvu ima gotovo 98 posto dionica. Međutim, nedavno ta brojka većinskom vlasniku ništa nije značila, jer su iz Podravke, koja je, pak, većinski i daleko najveći sponzor kluba, često uvjetovali pojedine odluke.

Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić
Godišnja Skupština kluba zakazana je za 29. srpnja//Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić

Međutim, sada pušu neki drugi vjetrovi, ruka pomirenja očito je pružena, i kako su nam poručili iz Grada, ova odluka o promjenama u Nadzornom odboru dogovorena je u zajedništvu većinskog vlasnika i sponzora kluba. Mandat novoizabranih članova u Nadzornom odboru započet će 29. srpnja i traje četiri godine od dana izbora. Tko će biti izabran za novog predsjednika NO još se ne zna, no logično bi bilo da to bude netko iz trokuta Ivan Pal – Krunoslav Bešvir – Nataša Tetec, koji su od svih njih najbolje upoznati sa situacijom u klubu, ali i samim sportom.