Stanje u Hrvatskoj

NOVO IZ STOŽERA Broj zaraženih koronavirusom danas je 39, čak osam osoba preminulo

Podsjetimo, jučer je zabilježeno 18 novih slučajeva i tri preminule osobe. U Koprivničko-križevačkoj županiji ukupno su 32 zaražena.

14:11h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: Ilustracija / twenty20

Nakon jako dobrih brojki u posljednja dva dana, broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj u protekla 24 sata malo je porastao.

Kako je objavio Nacionalni stožer civilne zaštite, novih je 39 zaraženih u Hrvatskoj, a čak osam osoba je preminulo. Svi su imali teže kronične bolesti i šest njih je bilo na respiratoru.

Testirano je 24.183 osobe ukupno, a samo jučer više od 2500, znatno više nego prethodnih dana, što znači da postotak zaraženih pada. Na respiratoru su još 23 bolesnika. Oporavljenih je ukupno 708.

– Koronavirus je i dalje veliki izazov, za sve zemlje i zdravstvene sustave. Ministarstvo zdravstva RH svakodnevno prati stanje u Hrvatskoj i poduzima žurne mjere za prilagodbu promjenama. Pritom određujemo i prioritete, tražimo balans između mjera jer znamo da u trenutku velikog opterećenja može doći do urušavanja zdravstvenih sustava, kao u drugim zemljama.
U narednom razdoblju poduzet ćemo dodatne mjere prilagodne zdravstvenog sustava. Idući tjedan će biti upućene jasne upute o tome – najavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Podsjetimo, jučer je zabilježeno 18 novih slučajeva i tri preminule osobe. U Koprivničko-križevačkoj županiji ukupno su 32 zaražena.

čitam...
Loading...