POPULARNO SPORTSKO OKUPLJALIŠTE

Na novom igralištu u parku sve više građana rezervira termin aplikacijom, evo koji su sportovi najpopularniji

Također, postavit će se za otprilike mjesec dana i kontrolna ploča na kojoj će korisnik moći potvrditi svoju rezervaciju putem šifre. U slučaju ne dolaska, sustav će idućem korisniku koji je rezervirao javiti da se oslobodio termin, rekli su nam u Gradu.

08:00h
0
Novootvoreno igralište vrlo se rado koristi // Foto: Matija Gudlin

Novootvoreno igralište kod koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski postalo je omiljeno okupljalište brojnim sportaša, djece, ali i građana koji se žele rekreirati.

Da bi zainteresirani korisnici mogli rezervirati teren koji žele koristiti, napravljena je i aplikacija ‘eIgralište.’

Prema podacima koje smo dobili u Gradu Koprivnici, trenutno su u aplikaciji registrirana 142 korisnika, a njih 32 redovito koristi aplikaciju.

Najpoželjniji su termini 17, 18 i 21 sat, a najčešće se rezerviraju igrališta za košarku, odbojku i badminton.

– Također, postavit će se za otprilike mjesec dana i kontrolna ploča na kojoj će korisnik moći potvrditi svoju rezervaciju putem šifre. U slučaju ne dolaska, sustav će idućem korisniku koji je rezervirao javiti da se oslobodio termin – rekli su nam u Gradu.

Sustav je prvenstveno napravljen zbog škole odnosno nastave. Škola će također upisivati termine dok će imati tjelesni i to će ipak biti prioritet, a ostali će onda potom rezervirati ostale slobodne termine.

– Važno je reći da je i na igralištu dostupan besplatni internet. Ako neki korisnik ima problema s korištenjem, može se slobodno javiti službeniku u Gradu koji će pomoći u rješavanju poteškoća. Također, sustav će se po potrebi i nadograđivati te će se uskoro moći skinuti na mobitel putem aplikacije Trgovina Play – objasnili su nam u Gradu.