Obilježavanje Mjeseca frankofonije u koprivničkoj knjižnici

06:58h
0
Koprivnička knjižnica

U suradnji s Francuskim krugom Koprivnica / Cercle français de Koprivnica u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” u ožujku će se obilježit  Mjesec frankofonije. U izlozima knjižnice je od 1. pa do 10. ožujka predstavljen izbor knjiga suvremenih francuskih pisaca, kao i dio francuskih filmova koje je knjižnici donirao Francuski krug Koprivnica, a mogu se besplatno posuditi u Odjelu za odrasle. Pored toga, u izlozima će biti izložene i knjige za djecu na francuskom jeziku iz fonda Dječjeg odjela.


U suradnji s Francuskim krugom također će se u subotu, 8. ožujka s početkom u 10 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održati radionica francuskog jezika „Un, deux, trois, nous apprenons français facilement! = Jedan, dva, tri, lako francuski učimo mi!”. Radionicu će voditi Kristina Koluder, apsolventica francuskog i iberoromanskih jezika. Radionica je besplatna, a namijenjena je djeci u dobi od 5 do 10 godina.

Danima frankofonije, zajednice govornika francuskog jezika, želi se u svijetu odati počast francuskom jeziku i kulturnom bogatstvu frankofonije. Slavi se tijekom cijelog ožujka, a organizira se na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije Frankofonije prisutnih u Hrvatskoj. Poznavati francuski jezik znači moći komunicirati s više od  200 milijuna ljudi u cijelom svijetu, učenje francuskog jezika olakšava učenje engleskog zato što više od polovine engleskih riječi potječe iz francuskog jezik, a francuski jezik je uz engleski radni jezik Europske unije.

čitam...