11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
javni natječaj

Objavljen natječaj za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja
O

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije. Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za pet novih stipendista.

Ne propustite

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1.500 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već devet godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Od početka rada Zaklade, putem deset  javnih natječaja izabrano je 44 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 32. Dodijeljeno je i osam stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata osnovana je s ciljem obrazovanja radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na ovaj način, njeni osnivači; Hrvatska gospodarska komora, Podravka Koprivnica, Radnik Križevci, Hartmann Koprivnica te Rasco Kalinovac, žele preuzeti dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije. Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za pet novih stipendista. Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1.500 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija,  socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, matematike, farmacije i medicine.

Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK (http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/vijesti-iz-rada-zaklade), a natječaj je otvoren do 10. studenoga 2017. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOLUMNA

Postizborna matematika i što ćemo od svega toga mi zapravo imati

Živ, živ, živ, nitko nije kriv. A svi su pobjednici. U kratkim bi se crtama upravo tako mogla opjevati još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×