Porezna uprava

Objavljena nova lista srama, a broj poslodavaca koji u Podravini i Prigorju ne isplaćuju plaće znatno je smanjen, evo popisa

Plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju 803 pravne i 104 fizičke osobe, a 3390 radnika nije primilo plaću najmanje tri mjeseca.

13:53h
0
Ilustracija // Foto: Kristina Kos

Prema najnovijem popisu Porezne uprave, plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju 803 pravne i 104 fizičke osobe, a 3390 radnika nije primilo plaću najmanje tri mjeseca.

Kako navode na internet stranicama Porezne uprave, najnoviji popis je objavljen zbog poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu.

Podaci su formirani na temelju dostavljenih Obrazaca JOPPD u kojima su poslodavci iskazali neisplatu plaće i naknadnu isplatu zaostale plaće i to za obračunsko razdoblje od siječnja do ožujka 2017. godine prema kriteriju tri mjeseca uzastopno. Stoga nisu objavljeni poslodavci koji koji nisu dostavili Obrazac JOPPD, koji su prikazali neisplatu plaće ali ne tri mjeseca uzastopno, koji su prikazali isplate plaća u tekućoj godini, iskazanih na Obrascu JOPPD, ali nisu isplatili plaće za razdoblja prije 1. siječnja 2014. godine.

Što se tiče Podravine i Prigorja, prema popisu Porezne uprave, poslodavaca koji ne isplaćuju plaće znatno je manje u odnosu na posljednji popis iz veljače ove godine.

Plaće ne isplaćuju ove pravne osobe:

1. Art-graditeljstvo d.o.o. iz Đurđevca, 2 radnika

2. Auto škola AMC2 j.d.o.o. iz Koprivnice, 5 radnika

3. Bravissimo Espresso j.d.o.o. u stečaju iz Križevaca, 1 radnik

4. D&A promet j.d.o.o. u stečaju iz Pitomače, 1 radnik

5. Kreativne strategije j.d.o.o. iz Koprivnice, 1 radnik

6. Kreato d.o.o. iz Ludbrega, 5 radnika

7. Mit-corp d.o.o. iz Koprivnice, 2 radnika

8. Novogradnja d.o.o. iz Novigrada Podravskog, 2 radnika

9. Turbo plima j.d.o.o. iz Koprivničkog Ivanca, 3 radnika

10. Vegas plus d.o.o. iz Koprivnice, 1 radnik

Plaće ne isplaćuju sljedeće fizičke osobe:

1. Ana Puhač iz Koprivnice, 2 radnika

2. Josip Šerbetar iz Malog Bukovca, 2 radnika.

Iz Porezne uprave navode kako ovim putem pozivaju sve radnike koji ne primaju plaću ili nisu primili zaostale plaće, a čiji poslodavac se ne nalazi na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49.

Na osnovi prijave izvršit će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca. Isto tako, pozivamo radnike da prijave i sve ostale činjenice za koje smatraju da nisu ispravno iskazane.

Cijeli popis neplatiša možete pogledati ovdje.