inovativna rješenja

Očekuje nas otvorenje Living Laba u Koprivnici, bit će predstavljena testna polja pametne javne rasvjete

Sustav javne rasvjete na području Living Laba, između ulica Mije Šimeka i Miroslava Krleže na Lenišću, bit će otvoren i za druga (inovativna) rješenja koja bi trebala doprinijeti daljnjim nastojanjima da Grad na što bolji način iskoristi postojeće resurse i poboljšakvalitetu života građana.

13:59h
0
Foto: Matija Gudlin

U krugu projektnih partnera i suradnika, sutra s početkom u 17.30 sati bit će održano svečano otvorenje Living Lab-a Koprivnica, koji je kao takav jedini u jugoistočnom dijelu Europe. Prvi u Hrvatskoj uvodimo ovakvu vrstu suradnje privatnih tvrtki i jedinice lokalne samouprave u području javne rasvjete i pametnih rješenja za gradove.

Na vitalnom području grada Koprivnice, u gradskoj četvrti Lenišće, bit će predstavljena testna polja pametne javne rasvjete. Što to konkretno znači za građane. Rasvjeta ima prirodniju boju svjetla (toplo bijela, neutralna bijela), bolju vidljivost i uštedu veću od 60%. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a projektom operativno upravlja Regionalna
energetska agencija Sjever. Uz Grad i REA Sjever, ključnu ulogu zauzimaju tehnološki napredna poduzeća, kao partneri ovog projekta.

Sustav javne rasvjete na području Living Laba, između ulica Mije Šimeka i Miroslava Krleže na Lenišću, bit će otvoren i za druga (inovativna) rješenja koja bi trebala doprinijeti daljnjim nastojanjima da Grad na što bolji način iskoristi postojeće resurse i poboljša
kvalitetu života građana.

Na području živućeg laboratorija očekuje se interakcija i susret partnera projekta koji su ponudili napredna tehnološka rješenja javne rasvjete i koji će kontinuirano unaprjeđivati i uvoditi nove funkcionalnosti, znanstveno-istraživačkih institucija kojima će biti omogućeno provođenje istraživanja za potrebe provođenja znanstveno-istraživačkih aktivnosti, predstavnika javne uprave koji će na jednoj mikro lokaciji moći doživjeti primjenu pametnih gradskih rješenja te građana koji će se moći uvjeriti u mogućnosti i izgled novog sustava rasvjete.

Sve dodatne informacije o projektu možete pročitati na stranici www.living-lab.hr.

čitam...
Loading...