Evo kako bi trebala izgledati

Od nove pedijatrije i dalje ništa, sada se čeka nova Vlada

10:30h
0
Koprivnička bolnica "Dr. Tomislav Bardek" // foto: arhiva
Koprivnička bolnica // Foto: ePodravina.hr

Iako je gradnja prijekopotrebne koprivničke pedijatrije trebala početi prošle godine, još uvijek se čeka Vladina suglasnost o financiranju.

– Riječ je o odluci o preuzimanju duga, koju trebamo dobiti od Vlade. To bi značilo da obveze vraćanja kredita od 20 milijuna kuna, kolika je vrjednost projekta, preuzima Ministartsvo zdravlja ili financija – objasnila je sandra Sinjeri, sanacijska upraviteljica Opće bolnice.

Iako su već ishođene sve dozvole i putem javnog natječaja pronađeni izvođači radova, ovo je samo jedan od projekata koji je trenutno stopiran jer se čeka formiranje Vlade.

– Ne mogu reći kada očekujemo početak radova, jer nitko ne može sa sigurnošću znati kada će biti formirana Vlada i kada će naš projekt doći na red – kaže S. Sinjeri.

Dodaje da bez suglasnosti Vlade ne mogu ni potpisati ugovor s izvođačima radova.

-Pedijatrija nam je i više nego potrebna, a nadam se da izvođači neće imati druge obveze kad će radovi trebati početi. Vjerujem da će se krenuti u projekt jer sve je predaleko otišlo da bi se sada odustalo – kaže S. Sinjeri.

Sandra Sinjeri // Foto: Matija Gudlin
Sandra Sinjeri // Foto: Matija Gudlin

Pedijatrija veličine 1800 metara kvadratnih trebala bi se graditi uz centralnu bolničku zgradu s kojom će činiti jednu cjelinu.

– Konačno će se ispuniti propisani uvjeti te će se dobiti prostor za pedijatrijsku polikliniku i dijagnostiku – objasnila je upraviteljica.

Više neće biti soba s pet kreveta, nego tri sobe s tri kreveta za malu djecu, za veću djecu bit će tri sobe s po dva kreveta, dvije izolacije s jednim krevetom te tri apartmana za smještaj roditelja i djece.

Prema tome, bit će kapaciteta za smještaj 20-tak djece.

U prizemlju objekta planiran je prostor pedijatrijske poliklinike i dijagnostike, s potrebnim prostorom za pacijente, s čekaonicama i ambulantama. Predviđena je i fizikalna rehabilitacija djece sa čekaonicom, psiholog i logoped te prostor za MR dijagnostiku.

Na prvom katu bit će hitna pedijatrijska medicina te stacionarni odjel pedijatrije s potrebnim brojem bolesničkih soba te posebno bolesničke sobe za dojenčad.

U projektnoj dokumentaciji predviđena je sva oprema propisana pravilnikom – uredska oprema, bolnički kreveti, ormarići, dječji namještaj te medicinska i dijagnostička oprema.

Kada će i hoće li radovi zaista i početi, ostaje nam za vidjeti.

Nacrt buduće pedijatrije
Nacrt buduće pedijatrije

čitam...
Loading...