hrvanje

Odlični rezultati HK Ludbreg prošlog vikenda

09:00h
0
Hrvači HK Ludbreg u Murskoj Soboti // foto: HK Ludbreg

Najviše uspjeha je imao Rene Dulikravić nanizavši 4 čiste pobjede te je osvojio zlatnu medalju.

Ove subote, 29.10. 2016. HK Ludbreg borio se na dva fronta.

Jedna ekipa, predvođena agilnim predsjednikom Ninom Dulikravićem i trenerom Ignacom Horvatom nastupila je u Mađarskom gradu Büku na vrlo jakom turniru u slobodnom stilu.

Na turniru je sudjelovalo 150 natjecatelja iz 5 država, i bili su jedini klub iz Hrvatske. Od hrvača nastupili su Rene Dulikravić, Petar Habrka, Teo Varga-Črepinko, Leo Petrić i David Čurila.

Hrvači HK Ludbreg u Buku // foto: HK Ludbreg
Hrvači HK Ludbreg u Buku // foto: HK Ludbreg

Najviše uspjeha je imao Rene Dulikravić nanizavši 4 čiste pobjede te je osvojio zlatnu medalju. Teo Varga-Črepinko za dlaku je ispustio zlato i uzeo srebrnu kolajnu, prokockavši u finalu uvjerljivu prednost od 9:2. Leo Petrić također je bio srebrni iako ni tu zlato nije bilo nedohvatljivo, dok je David Čurila, kojem je ovo drugo službeno natjecanje, osvojio odličnu broncu i ostvario svoje prve bodove.

Sveukupno Ludbrežani su vrlo zadovoljni plasmanima i prikazanim hrvanjem, pogotovo što su svi sudionici bili specijalisti za slobodni stil, čije tajne i specifičnosti Ludbrežani polako otkrivaju uz pomoć  trenera iz Nagykanizse, Zsolta Szatmarija, s kojim odlično surađuju.

   Druga ekipa koju je predvodio trener Darko Frankol, nastupila je na tradicionalnom turniru u grčko – rimskom stilu u Murskoj Soboti, gdje je sudjelovalo 8 zemalja, dvadeset klubova i 100 natjecatelja.
U oštroj konkurenciji nastupili su sa 5 hrvača te osvojili 3 medalje. Filip Matijević vjerojatno se već vidio sa zlatom oko vrata, kad je u finalu 10 sekundi prije kraja, svojom greškom omogućio protivniku da ga tušira. Do finala i srebrne medalje, došao je i čvrsti Igor Vrdoljak, ponovivši tako nedavni uspjeh iz Beograda. Mladi talentirani Florijan Varović gubi polufinale, ali kroz repesaž uspijeva uzeti broncu. Dobre nastupe ostvarili su Leonardo Vručina i Bruno Bendelja koji nažalost gube u prvim kolima, a kako njihovi protivnici nisu došli do finala, nisu dobili priliku boriti se za medalje kroz repesaž.
Sveukupno, vrlo dobro hrvanje i tri osvojene medalje rezime su ovog turnira.
Dražen Oršuš nastupio je na jakom turniru za kadete u Sisku te ostvario solidan nastup, a ovom prilikom zahvaljujemo HK Vindiji što su mu omogućili odlazak tamo.
Podsjećamo da je 12/11/16 u Ludbregu veliki turnir, Prvenstvo Hrvatske za dječake početnike, na koji vas sve od srca pozivamo.