17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan Seminar tradicijskih glazbala
O

Ne propustite

U skladu s programom rada i aktivnostima, Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga nastavila je sa stručnim osposobljavanjem svojih članica.

U suradnji sa Zvjezdanom Draganićem, polaznikom Hrvatske škole folklora i tradicijskih glazbala, u Osnovnoj školi „Đuro Ester „ u Koprivnici, 21. i 22. veljače 2015. godine održan je seminar za svirače tradicijskih glazbala.

Cilj ovog seminara, koji je započet prošle godine i kontinuirano će se nastaviti, prvenstveno je naučiti mlađe naraštaje svirati ove instrumente, ali i sačuvali od zaborava sva tradicijska glazbala, posebice iz našeg kraja.

Seminaru su prisustvovali članovi Kulturno-umjetničkih udruga iz naše Županije.

I na ovom seminaru, polaznici su imali priliku naučiti nešto o načinu izrade instrumenata, vrsti instrumenata i tehnikama sviranja gajdi, duda, diplice, dvojnica, sluškinje i tambure samice.

Zadnji dan seminara, nakon vrlo uspješne prezentacije naučenog sviranja, predsjednica ZKUU Nada Šešić svim je polaznicima uručila potvrde o sudjelovanju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan maturanata

Križevački maturanti u petak obilježavaju svoj dan i ove godine neće biti koncerta!

Tradicionalno obilježavanje Dana maturanata križevačkih srednjih škola očekuje se u petak, 24. svibnja. Kao i prijašnjih godina, svi maturanti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×