Održana javna tribina “Društvena odgovornost poduzeća i kvaliteta života zajednice”

12:20h
0

U organizaciji Udruge za održivi razvoj Hrvatske u ponedjeljak, 22. studenoga 2010. godine, u Koprivnici je održana javna tribina „Društvena odgovornost poduzeća i kvaliteta života zajednice“.

Izlaganje o razvoju društvene odgovornosti poduzeća i njenom utjecaju na kvalitetu života zajednice održala je članica Udruge, dr.sc. Jadranka Ivanković, viši predavač  na Veleučilištu VERN’ Zagreb.

Na tribini su razmatrana pitanja; što je društvena odgovornost poduzeća, koje su koristi od njezine primjene za društvenu zajednicu i poduzeća, može li aktivizam građana potaknuti poduzeća na društvenu odgovornost, kakav je interes za društvenom odgovornosti u Hrvatskoj te kako poboljšati postojeće stanje.

Cilj tribine bio je ukazati na važnost prihvaćanja i primjene društvene odgovornosti od strane svih gospodarskih i društvenih subjekata. Kao bitni preduvjeti oporavka i  razvoja društva istaknuti su: uspostava i poštivanje sustava vrijednosti, jačanje konkurentnosti u cilju održivog razvoja društva u cjelini te jače aktiviranje građana.

Predstavljeni su rezultati istraživanja o stupnju razvoja društvene odgovornosti prehrambenih poduzeća i percepcije potrošača u Hrvatskoj, a prikazana je i usporedba s trendovima u svijetu. Ukazano je na potrebu prilagodbe poduzeća nastajućim uvjetima u okruženju; prvenstveno kroz razvoj primjene društvene odgovornosti i marketinških znanja kao važnih sposobnosti za uspjeh na sadašnjim i budućim tržištima.

čitam...