Franu Galoviću u čast

Održana prva kreativna radionica za djecu u sklopu Ljeta u knjižnici

12:24h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"

Prva kreativna radionica u okviru programa Ljeto u knjižnici bila je posvećena Franu Galoviću po kojem knjižnica nosi ime.

Kreativna radionica Franu u čast održana je 6. srpnja na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“.

Prva kreativna radionica u okviru programa Ljeto u knjižnici bila je posvećena Franu Galoviću po kojem Knjižnica nosi ime, a čiji se obljetnica rođenja obilježava u srpnju.

Voditeljica radionice bila je Ivana Kranželić, koja je djeci čitala poeziju Frana Galovića s motivima prirode i upoznala ih s glavnim crtama iz Franovog života.

Nakon toga uslijedio je kreativni dio u kojem su se djeca likovno izrazila asemblaž tehnikom. Lijepljenjem prirodnih materijala, kamenčića, češera, mahovine, grančica, perja i sl. nastale su slike koje prikazuju neke od najpoznatijih motiva iz Franove poezije.

Kreativne radionice održavat će se i dalje, pa će tako u srijedu, 13.srpnja, na terasi ispred Knjižnice s početkom u 10.00 sati pod vodstvom umjetnika Zvonimira Haramije polaznici radionice oslikavat će mitološka bića i naučiti kako izraditi strip, a srijedu kasnije, 20. srpnja, s početkom u 9.30 održat će se radionica s bakama iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica u izradi Bakine kuharice.

U radionici s bakama saznat ćemo što se nekad kuhalo, zapisati omiljene recepte i ilustrirati kuharicu koja će biti dostupna u digitalnom obliku.