Održana završna konferencija projekta CROSTII

12:34h
0
Završnom konferencijom ujedno završava provedba projekta CROSTII - edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području // foto: Ivan Brkić

U četvrtak u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana je završna konferencija projekta CROSTII koje provodi PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s projektnim partnerima iz Hrvatske i Mađarske. Projekt je odobren na temelju prvog natječaja u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.245,00 EUR.

Projekt CROST II nastavak je projekta CROST u čiju su provedbu bile uključene Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija u suradnji s mađarskim partnerima u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2004-2006. Uspješna suradnja na projektu CROST generirala je mnoge nove projektne ideje u pograničnom području, te projekt CROSTII predstavlja nastavak i proširenje već uspostavljenih partnerstava i realizirane uspješne suradnje.

Cilj projekta je razmjena znanja i iskustva u prekograničnom području o mogućnostima zajedničke suradnje, zatim povezivanje institucija iz Županije Baranya, Koprivničko-križevačke županije, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije kao i priprema zajedničkih projektnih prijedloga.

Provedba projekta započela je 01. veljače 2010. godine i ukupno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Vodeći partner u projektu je Agencija za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja iz Mađarske. Projektni partneri su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA. Partneri suradnici su županija Baranya, županija Somogy i Bjelovarsko-bilogorska županija.

U okviru provedbe projekta održano je deset sektorskih radionica i šest teritorijalnih radionica na teme iz područja malog i srednjeg poduzetništva, zatim područja obrazovanja, turizma, zdravstva i socijalne skrbi, te zaštite okoliša, iz kojih su proizašle nove projektne ideje u navedenim sektorima u pograničnom području.

U projektu su izrađena i dva priručnika za sve dionike javnog sektora, održana je početna konferencija, dok Završnu konferenciju kao jednu od projektnih aktivnosti organizira PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Završnom konferencijom ujedno završava provedba projekta CROSTII – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području.

čitam...